Evenimentul Zilei > International > Pacient brazilian, infectat cu COVID-19, filmat în timp ce fugea de medici, pe bulevard. Îi era teamă că va fi intubat. Video
Pacient brazilian, infectat cu COVID-19, filmat în timp ce fugea de medici, pe bulevard. Îi era teamă că va fi intubat. Video

Pacient brazilian, infectat cu COVID-19, filmat în timp ce fugea de medici, pe bulevard. Îi era teamă că va fi intubat. Video

Un pacient din Brazilia, infectat cu coronavirus, a fugit din spital. Pacientului îi era teamă că va fi intubat. El a fost filmat în timp ce fugea pe un bulevard din Londrina.

Un pacient infectat cu coronavirus a fugit dintr-un spital din Brazilia. Pacientului îi era teamă că va fi intubat, relatează presa locală, citată de Il Mattino.

Pacientul a fost filmat de un trecător în timp ce fugea pe un bulevard din Londrina

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost filmat de un trecător în timp ce fugea pe un bulevard din Londrina, urmărit de angajați ai spitalului. Pacientul a fost oprit în cele din urmă și transportat la urgențe, cu o mască de oxigen pe față.

Reprezentanții unității sanitare au transmis că bărbatul a suferit un atac de panică. Bărbatului brazilian îi era frică de perspectiva că va fi intubat. În contextul actual, al pandemiei prelungite, fobia pacientului brazilian ar putea deveni o constantă și ar merita analizată de către psiholog.

Pacientul brazilian a fost consultat de un psiholog

Pacientul brazilian a fost consultat de un psiholog și s-a liniștit după ce a vorbit cu soția și cu rudele sale. Raportul autorităților sanitare devoalează câteva aspecte deosebit de interesante.

„Când a fost întrebat de ce fuge, el a spus că îi este frică și că este afectat de posibila agravare a stării sale clinice”, se arată în raport. Pacientul a fost audiat de un psiholog de la institut și și-a recăpătat liniștea după ce a primit vizita soției sale și a vorbit cu rudele sale printr-un apel video.

Se pare că posibilitatea de a avea o anumită legătură, fie ea și virtuală, cu membrii familiei și cu rudle apropiate au contribuit enorm la stabilizarea psihică a pacientului.

În cele din urmă, bărbatul brazilian va fidupă câte se pare un caz de suces soluționat, dar intrarea sa în panică și inedita evadare din spital culminat cu fuga pe străzi va fi consemnată ca fiind leendară, epică. Momentele de panică ale pacientului au devenit repede virale.