Într-un interviu recent, Ron Paul a criticat comportamentul lui Trump care nu face decât să-l provoace pe Kim Jong-un:
"Totul este pregătit, nord-coreenii amenință, că vor doborî un avion". "Şi dacă totul merge înainte se datorează implicării noastre în jocul liderilor nord coreeni. Cineva va recurge la un steag fals și altcineva va doborî un avion, doar ca să înceapă războiul odată, acesta este scopul”.

Mergând puţin în trecut, republicanul aminteşte despre cazul Hussein: “Amintiți-vă, propagandiștii și media au convins cetățenii americani că Saddam Hussein reprezintă un pericol. Fac același lucru acum cu Coreea de Nord”.

Există o soluţie foarte simplă pentru a opri un război inutil a mai declarat Ron Paul:

"Iată cum se poate rezolva acest conflict: retragerea tuturor trupelor americane din peninsula coreeană, încetarea tuturor exercițiilor militare de la granița nord-coreeană,  încurajarea negocierilor directe între Nord și Sud oferind găzduirea sau observarea lor cu o delegație internațională incluzând rușii și chinezii, ce sunt până la urmă vecinii Coreei.”

"Insultele de curtea școlii  dintre Donald Trump și Kim Jong-Un nu sunt amuzante. De fapt sunt o insultă către noi toți.”, a mai declarat republicanul Paul.

"Președintele Trump, care are în mâini viețile a milioane de coreeni și americani, a avut grijă să-i transmită mesaje provocatoare dictatorului nord-coreean". "De ce? Pentru că suntem pe un teritoriu extrem de periculos, iar Congresul, în cea mai mare parte, fie rămâne adormit, fie îl aplaudă pe Trump ", titrează Thefreethought.