Evenimentul Zilei > Actualitate > Păcăliciul zilei. Primarul păcălici cu pretenție de moralist
VIDEO

Păcăliciul zilei. Primarul păcălici cu pretenție de moralist

Primarul PNL-ist al Devei, domnul Florin Oancea, a lansat acuzații dure la adresa minerilor din Valea Jiului, mineri care se află într-o grevă, pentru drepturi neplătite de un an.

Păcăliciul zilei. Florin oancea, primarul păcălici cu pretenție de moralist.

Florin Oancea a lansat acuzații foarte dure într-o emisiune a unei televiziuni locale.

Declarații impertinente despre mineri

„Minerii au intrat în grevă”, a spus. „Nu vor să mai lucreze 100 de mineri. O problemă socială? E dreptul lor să intre în grevă. Pentru ce? Că nu s-au plătit salariile câteva zile şi se vor plăti în 26 februarie? Şi pentru nişte sporuri. Au făcut grevă. Şi care-i problema? Se va rezolva în câteva zile.

Sâmbăta şi duminica, ei nu lucrează, minerii. Foarte bine, ei stau acasă la căldurică. Dar în contract spune 33 – 34 de vagoane minimum, în fiecare zi, trebuie să livreze minele din Valea Jiului către Termocentrala Mintia. Şi ele furnizează 15 vagoane într-o zi. În altă zi a fost o inundaţie, s-a surpat nu ştiu ce într-o galerie. Nu am putut să scoatem cărbune.”

Cum să califici spusele astea? Faptul că au făcut grevă, „și ce? Că nu s-au plătit salariile câteva zile?” Minte! Nu s-au plătit drepturi salariale, de anul trecut, din luna martie. Se face anul.

„Și care-i problema? Se va rezolva în câteva zile.”

Păi, ce nu s-a rezolvat într-un an, ne spune domnul primar că nu e o problemă, că se va rezolva în câteva zile. Niște observații absolut impertinente, inconștiente, de grof. De grof care țipă la sclavii de pe plantație.

Florin Oancea și-a trimis șoferul la examen, în locul său

Dar să vedem cine este cetățeanul acesta care le face observații minerilor! În 2006, Oancea, pe atunci viceprimar al Devei, făcea un masterat în administrație publică, la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad, centrul din Deva.

Directorul acestui centru, generalul Ion Pitulescu, fost șef al Poliției Române pe vremuri, a declarat că va sesiza Parchetul în cazul lui Oancea, pentru instigare la fals privind identitatea.

Adică, ce s-a întâmplat? Adică, Florin Oancea l-a trimis în locul său la un examen pe șoferul lui de atunci, de la Primăria Deva, Ioan Ocnean. Au fost verificate lucrările și falsul a fost dovedit. Lucrarea era scrisă de altă persoană. Evident, a fost exmatriculat și, dacă am reținut bine, a plătit și o amendă.

Florin Oancea. Primarul păcălici cu pretenție de moralist

Escroc în 2006, moralist în 2021. Păcălici? Nu! Mai mult decât atât, găsiți dumneavoastră calificarea. Cum poate fi calificat un cetățean care-și bate joc de semenii lui amărâți – minerii sunt niște amărâți. Este suficient să amintim faptul că muncesc șase ore pe zi, în niște condiții îngrozitor de grele.

Deci își bate joc de niște semeni de-ai lui, că nu muncesc suficient. În condițiile în care el nu a fost în stare să învețe o banală materie la un banal masterat, în banala știință a Administrației publice și și-a trimis șoferul?! Păi, de ce nu și-a făcut șoferul viceprimar în locul lui și de ce nu s-a făcut dânsul șofer?

Deci, găsiți dumneavoastră calificarea unei asemenea atitudini. Eu îi spun foarte simplu: nesimțire crasă.