Evenimentul Zilei > Economie > (P) Nu lăsa problemele altora să-ţi afecteze afacerea! Verifică-ţi partenerii şi furnizorii cu un click
(P) Nu lăsa problemele altora să-ţi afecteze afacerea! Verifică-ţi partenerii şi furnizorii cu un click

(P) Nu lăsa problemele altora să-ţi afecteze afacerea! Verifică-ţi partenerii şi furnizorii cu un click

Majoritatea problemelor care îngreunează evoluţia unei afaceri în România sunt cauzate de factori externi. Din cauza birocraţiei exagerate şi a comunicării greoaie cu instuţiile statului, raportarea fiscală este un chin prin care departamentul de contabilitate trece în fiecare lună.

Pentru că timpul este preţios şi verificarea lunară a furnizorilor este un efort costisitor, aplicaţia MemoxVP a fost concepută de specialişti români tocmai pentru a uşura activitatea celor care activează în domeniul financiar contabil.  

Scopul MemoxVP este simplu: să reducă cu până la 100% timpul petrecut pe site-urile instituțiilor publice pentru verificarea clienților și furnizorilor.

Orice companie îşi poate crea gratuit un cont MemoxVP şi constata, în timp real, statutul fiscal al  tuturor partenerilor şi furnizorilor.

Aplicaţia Memox VP verifică toate firmele din portofoliul clientului, dacăƒacestea sunt în registrul contribuabililor inactivi, dacă se regăsesc în buletinul insolvenței, dacă sunt în sistemul TVA la încasare, precum și datele lor de identificare, dacăƒele corespund cu cele ale Ministerului de Finanţe.

Sursele de date utilizate de MemoX sunt: Ministerul de Finanțe (MF), Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și baze de date proprii. Se verifică datele înregistrate la Ministerul de Finanțe (datele de identificare, TVA, TVAI), în Registrul contribuabililor inactivi/reactivați, în Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul de TVA la încasare, Buletinul Insolvenţei, iar pentru partenerii externi se validează numărul de înregistrare pentru TVA-VIES.

Aplicaţia este simplă, flexibilă, uşor de utilizat și se poate integra cu ERP-ul companiei. Astfel, verificarea unui partener sau furnizor se poate face automat, chiar în momentul recepţiei sau emiterii unei facturi.

Nu mai pierdeţi timp timp căutând în Registrul Contribuabililor Inactivi fiecare partener de afaceri sau verificând agenţii economici care aplică sistemul de TVA la încasare. Cereţi acum mai multe informaţii despre MemoxVP direct de la specialişti!