Mai mulți comentatori de pe social media spun că au văzut aceeași sferă roșie pe cer. Thompson spune în film că a văzut obiectul în jurul orei 21:30 în ajunul Crăciunului atunci când stătea pe veranda casei. Un videoclip de cinci minute arată o minge roșie extraordinar de strălucitoare și frumoasă.

Nu sunt nebună", a scris Debra Thompson într-un articol pe YouTube"… este uimitor când vezi ceva care vine din" altă dimensiune "și adoptă o formă" rotundă ". "Ce este asta? … Se pare că există foc pe cer", a  spus Thompson în film. E prea ciudat. Simt că se uită … Nu cred că este  un avion", spune femeia. 

Insula Kiawah se află la aproximativ 40 de kilometri sud de Charleston.

Unii comentatori cred că obiectul poate proveni dintr-o civilizație avansată, în timp ce alții cred că există o explicație mai pământeană: "Mă întreb … poate fi o dronă?". "E vorba de arderea unui avion militar", a scris o altă persoană.

Insula Kiawah nu este străină de obiecte neidentificate pe cer, în special în jurul vacanțelor. În noaptea de Anul Nou în 2015, un disc portocaliu strălucitor a fost reperat pe Rivers Avenue, a raportat The Post and Courier.

Mai mulți oameni și-au postat comentariile pe Facebook, inclusiv unii care au spus că au văzut acelaşi lucru pe cer. Ceva foarte "aprins și mai luminos decât luna plină în jurul orei 6 dimineața" .

Site-ul Web UFO-Hunters.com a anunţat că OZN-urile au fost raportate cel puțin de două ori pe insula Kiawah din 2009, inclusiv în 2012, când un obiect a fost descris ca fiind  "un foc rotund foarte roşu".

Charleston Post & Courier a raportat pe 31 decembrie că sfera este "un fenomen care apare pe cer din când în când", mai scrie foxnews.