Evenimentul Zilei > Actualitate > Oxigenul lumii este în pericol. Putem rămâne fără aer
Oxigenul lumii este în pericol. Putem rămâne fără aer

Oxigenul lumii este în pericol. Putem rămâne fără aer

Incendiul în urma căruia Pădurea Amazoniană, de pe teritoriul Braziliei, arde de trei săptămâni, nu dă semne că ar fi pe final. Oxigenul lumii este în pericol.

 

În momentul de față nu se știe dacă focul a fost cauzat de activitatea ce ține de agricultură sau de cei care doresc să defrișeze ilegal pământul.

Amazonia, cea mai mare pădure tropicală din lume, găzduiește un milion de oameni și aproximativ trei milioane de specii de animale și plante.

Urmările incendiului reprezintă un dezastru pentru toată lumea fiindcă Amazonul furnizează 20% din oxigenul lumii și are un rol important în absorbția dioxidului de carbon care încălzește planeta. De aceea și-a câștigat, de-a lungul timpului, porecla de „plămânii lumii”.

„Pădurea Amazoniană arde de trei săptămâni și abia acum aflu din cauza lipsei de importanță pe care a acordat-o mass-media. Reprezintă unul dintre cele mai importante ecosisteme de pe Pământ”, a spus un utilizator Twitter, conform Antena3.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate, International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: