"Otomanii" lui Guus Hiddink au fost făcuţi kebab de croaţi!

"Otomanii" lui Guus Hiddink au fost făcuţi kebab de croaţi!

Turcia a pierdut fără drept de apel, pe teren propriu, în faţa Croaţiei, scor 0-3, în prima manşă a barajului de calificare la turneul final de anul viitor.

Măcel la Istanbul! Croaţia a făcut instrucţie cu naţionala de fotbal a Turciei, în primul meci al barajului pentru Euro 2012, câştigând cu 3-0 şi obţinând, aproape sigur, biletele pentru turneul final din Polonia şi Ucraina. Olandezul Guus Hiddink, selecţionerul gazdelor, a fost pus la zid de presa turcă, aceasta cerându-i demisia. Cei aproape 50.000 de "otomani" turci prezenţi pe arena "Turk Telekom" vineri seară nici nu au avut timp să spere, Ivica Olici, atacantul de la Bayern München, deschizând scorul în minutul 2. O jumătate de oră mai târziu, Mario Mandzukici, un alt vârf care evoluează în Bundesliga, la VfL Wolfsburg, a dublat avantajul oaspeţilor, după o eroare a portarului Volkan. Croaţii au dat lovitura de graţie în repriza secundă, când Corluka a reluat în poartă o minge centrată perfect de căpitanul Dario Srna. Victoria de la Istanbul este o revanşă pentru trupa lui Slaven Bilici, care a pierdut dramatic în faţa turcilor, în sferturile de finală ale precendentului turneu final al Europenelor. Veşti bune pentru români: Guus Hiddink e pe făraş! Cum returul de mâine, de la Zagreb, se anunţă o simplă formalitate pentru ex-iugoslavi, presa din Turcia a început deja să caute vinovaţii pentru ratarea calificării la Euro 2012. Principalul vizat: olandezul Guus Hiddink. După ce a făcut minuni cu selecţionatele Coreei de Sud (semifinale la Cupa Mondială din 2002) şi Rusiei (semifinale la Euro 2008), "magicianul" olandez a încurcat vrăjile la Istanbul. "Ultimele 72 de ore ale lui Hiddink la Istanbul", a titrat publicaţia "Milliyet", care susţine că tehnicianul va părăsi naţionala. "Suntem terminaţi, la fel ca şi Hiddink", "Era Hiddink e la final" şi "Am fost comici cu croaţii" sunt câteva dintre titlurile dure ale presei turce. Debarcarea lui Hiddink, care şi-a început mandatul cu o victorie împotriva României (2-0 la Istanbul, într-un amical disputat în august 2010), ar putea fi de bun augur pentru elevii lui Victor Piţurcă.

Turcia este una dintre adversarele tricolorilor în grupa de calificare la Cupa Mondială din 2014. Irlanda, la "trap" spre Euro O altă echipă care caută de pe acum cele mai bune oferte de cazare în Polonia şi Ucraina este naţionala Irlandei, învingătoare cu 4-0 la Tallin. Estonienii, care au terminat meciul cu doi oameni mai puţin pe teren, au acuzat maniera de arbitraj a ungurului Viktor Kassai, care a dictat şi un penalty pentru insulari. Andrews şi Walters au marcat primele goluri ale formaţiei pe care italianul Giovanni Trapattoni o conduce cu mână de fier. În minutele de final a ieşit la rampă vedeta Robbie Keane, care a reuşit o "dublă". Pentru irlandezi este doar a doua calificare la un turneu final al Europenelor. La competiţia de anul viitor are şanse mari să ajungă şi Cehia, care nu a ratat niciodată prezenţa la Euro. Vineri, la Praga, cehii au câştigat cu 2-0 meciul cu reprezentativa din Muntenegru, prin două goluri marcate de Pilar şi Sivok în repriza secundă. Singurul duel încheiat nedecis vineri seară a fost cel de la Zenica, unde Bosnia/Herţegovina - ajunsă la baraj în dauna României - a rezistat eroic, scor 0-0, în faţa Portugaliei. Lusitanii, cu Nani şi Cristiano Ronaldo pe teren, au dominat autoritar şi pornesc cu prima şansă în returul de la Lisabona. Bosnia ţinteşte prima prezenţă din istorie la un turneu final. 104 de secunde le-au trebuit croaţilor pentru a deschide scorul în meciul de baraj cu Turcia, disputat la Istanbul

Ne puteți urmări și pe Google News