Oţelul tinde să devină un metal preţios

Oţelul tinde să devină un metal preţios

Echipa gălăţeană a terminat turul Ligii I pe primul loc, cu un avans consistent faţă de granzi. Formaţia de la Dunăre visează la primul trofeu din istorie.

Oţelul Galaţi nu mai e o simplă revelaţie, ci şi-a confirmat statutul de favorită la titlu. Echipa moldoveană a învins-o sâmbătă, pe teren propriu, pe Astra Ploieşti, cu scorul de 2-1, şi a terminat în premieră turul pe locul unu în Liga I.

Succesul contra Astrei, o formaţie care a încurcat destule trupe mari - Steaua, CFR Cluj -, a demonstrat că Oţelul are şi rezerve de aceeaşi valoare cu titularii. Deşi i-au lipsit Sergiu Costin, Silviu Ilie, Ionuţ Neagu şi Gabriel Viglianti, formaţia de la Dunăre s-a impus fără emoţii în faţa unui adversar arţăgos.

"Munti" nu e mulţumit

Ne puteți urmări și pe Google News

Formaţia lui Dorinel Munteanu şi-a mărit la trei puncte ecartul faţă de FC Timişoara, principala sa urmăritoare. Oţelul a terminat prima parte a campionatului cu un total de 36 de puncte, cu două mai multe decât a reuşit CFR Cluj, campioana entitre, în ediţia trecută.

Oţelul Galaţi visează să devină prima formaţie din Moldova care va reuşi să pună mâna pe un trofeu. Antrenorul Dorinel Munteanu, creatorul acestei echipe, nu e pe deplin mulţumit de randamentul liderului.

"Lumea mă credea nebun când spuneam că putem termina pe primul loc. Sunt bucuros, dar se putea şi mai bine. În retur vreau şi mai multe puncte", a spus Dorinel Munteanu, după meciul cu Astra. "Sunt de 20 de ani conducător şi n-am terminat niciodată turul pe locul întâi. Începusem să cred că nu se mai poate întâmpla asta", a adăugat Marius Stan, preşedintele gălăţenilor.

Selymes şi bulgarul

Meciul de la Galaţi a avut şi un moment hazliu. Bulgarul Astrei, Atanas Bornosuzov, l-a întrebat pe antrenorul Tibor Selymes dacă e bine să execute pe sus o lovitură liberă. Tehnicianul a dat afirmativ din cap, dar Bornosuzov a executat altfel. Bulgarii înţeleg invers semnele făcute cu capul. Dacă dai de sus în jos e "Nu", nicidecum "Da", ca la noi!

"Lumea mă credea nebun când spuneam că putem termina pe primul loc. Se putea şi mai bine! În retur vreau şi mai multe puncte.", DORINEL MUNTEANU, antrenor la Oţelul Galaţi

Liga I - etapa a 17-a

Oţelul Galaţi - Astra Ploieşti 2-1 Antal (5 - penalty), Pena (58) / Tigoianu (64)

Oţelul: Grahovac 5 - Râpă 5, Sârghi 5, Perendija 5, Sălăgeanu 5, I. Filip 5, Giurgiu 6, Antal 7 (71, Cojoc 5), G. Paraschiv 6, Ochiroşii 4 (46, L. Iorga 5), Pena 7 (89, C. Borbely). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Astra: Miron 5 - Ov. Mihalache 5, L. Goian 5, Oprsal 4, M. Florea 4, Strătilă 5 (82, Cl. Tudor), Takayuki 5, Ben Teekloh 4 (38, Bornosuzov 4), Al. Stan 4 (62, Mihalcea 4), Tigoianu 6, Miranda 4. Antrenor: Tibor Selymes.

Arbitri: S. Colţescu 6 - A. Oniţa 7, Fl. Stănescu 7; Eliminat: Bornosuzov (90). Stadion: "Oţelul" - Galaţi; Spectatori: 6.000.