Oţelul Galaţi, un lider puternic contestat

Oţelul Galaţi, un lider puternic contestat

Marian Iancu şi Adrian Porumboiu, patronii rivalelor FC Timişoara şi FC Vaslui, acuză faptul că gălăţenii sunt ajutaţi să câştige titlul în Liga I la fotbal.

Oţelul Galaţi va aborda din postura de lider "finala pentru titlu" de duminică, cu Timişoara, partidă care are toate şansele să decidă campioana acestei ediţii. "Siderurgiştii" s-au impus ieri cu 2-1 pe terenul celor de la Victoria Brăneşti, în etapa a 32-a a Ligii I la fotbal, păstrându-şi astfel primul loc în clasament.

Succesul gălăţenilor, venit în finalul meciului cu Brăneşti, a creat însă un scandal de proporţii. Atât cei de la Victoria Brăneşti, cât şi conducătorii cluburilor FC Timişoara şi FC Vaslui (contracandidatele Oţelului la titlu), acuză că gruparea de la Dunăre a fost împinsă puternic de la spate de "fluieraşi".

Iancu îl cheamă pe Stan la detectorul de minciuni

Ne puteți urmări și pe Google News

"Îl rog pe Marius Stan să se prezinte în faţa detectorului de minciuni. Să răspundă la întrebări legate de corupţie şi jocuri de culise. A făcut parte dintr-o mafie a fotbalului românesc! Fotbalul va muri din cauza lui Marius Stan, a arbitrilor... S-a dovedit ce era de dovedit. Şi UEFA să afle că, în România, campioana este trucată", a "tunat" Marian Iancu, finanţatorul grupării FC Timişoara, la GSP TV. "A fost osfaid la golul Oţelului. Totul este într-o direcţie", a precizat şi Adrian Porumboiu, patronul echipei FC Vaslui.

De partea cealaltă, gălăţenii susţin că jucătorii de la Victoria Brăneşti şi-au dat viaţa pe teren, deoarece au avut promise bonusuri grase din partea rivalelor de la Oţelul. "Câtă diferenţă între jocul prestat de Victoria cu FC Vaslui şi cel de acum cu noi! Ne e milă de băieţii ăştia de la Brăneşti, când ne gândim câţi bani au pierdut", au comentat jucătorii gălăţeni la finalul meciului.

Din cauza emoţiilor, Marius Stan, preşedintele Oţelului, a fost la un pas de leşin la final, în vestiarul echipei sale. Conducătorul şi-a revenit după ce a primit îngrijiri de la medicul lotului.

"Remarc ambiţia cu care au jucat adversarii noştri, deşi nu ştiu cât i-ar fi ajutat un punct.", DORINEL MUNTEANU, antrenorul echipei Oţelul Galaţi

Liga I - etapa 32 Victoria Brăneşti - Oţelul Galaţi 1-2 Zuluf (67) / L. Buş (31), G. Paraschiv (90)

Victoria: Bordeanu 6 - Ispir 5, S. Bar 7, Poverlovici 6, Maghici 6, Novac 5, Olariu 6, Iacob 6, R. Avram 7 (88, Călinţaru), B. Oprea 6, Simion 5 (66, Zuluf 7). Antrenor: Ciprian Urican.

Oţelul: Grahovac 5 - Râpă 6, S. Costin 6, Perendija 6, Sălăgeanu 6 (60, Cojoc 6), Antal 5, Giurgiu 5, Filip 6, L. Buş 7, Ibeh 5 (70, G. Paraschiv 7), Pena 6 (76, Punesovac). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: G. Ionescu 5 – Fl. Stănescu 4, B. Gheorghe 7. Stadion: "Concordia" – Chiajna; Spectatori: 1.500.