Ospătarii și patronii lor se vor revolta! Noua lege le strică toate socotelile...

Ospătarii și patronii lor se vor revolta! Noua lege le strică toate socotelile...

Restaurantele și instituțiile publice pot fi obligate să pună la dispoziția oamenilor apă potabilă de la robinet. Un proiect de lege adoptat de Senat și avizat pozitiv de Guvern bagă spaima în patronii restaurantelor.

Efectul direct asupra localurilor ar fi că notele de plată vor fi mai mici pentru clienți, din moment ce actul normativ obligă ospătarii să pună la dispoziție, la cerere, apă bună de băut din partea casei.

Apa rece gratuită este deja o tradiţie în unele ţări turistice cum ar fi Grecia. Efectul ecologic constă în reducerea cantității de PET-uri care poluează mediul.

Pe lângă notele de plată mai mici, cea mai mare problemă rămâne că în unele localități, mai ales în mediul rural, apa nu este bună de băut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiectul de lege se adresează și instituțiilor publice, precum și angajatorilor privați. Aceștia ar putea fi obligați să pună la dispoziția salariaților apă potabilă de la robinet.

Camera Deputaților este forul decizional, după ce proiectul de lege a fost adoptat de Senat și a primit aviz favorabil din partea Guvernului.