Evenimentul Zilei > International > OSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului bătut de polițiști în centrul vechi al capitalei
OSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului bătut de polițiști în centrul vechi al capitalei

OSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului bătut de polițiști în centrul vechi al capitalei

Reprezentantul OSCE pentru libertatea presei, bosniaca Dunja Mijatovic, a denunțat drept inacceptabil atacul recent al unor polițiști români asupra unui jurnalist și a cerut o anchetă complexă în acest caz, potrivit unui comunicat remis de organizația internațională.

OSCE cere autorităților române o anchetă în cazul jurnalistului român bătut de polițiști în centrul vechi

„Am încredere că acest incident va fi anchetat rapid și în mod complex”, a declarat Mijatovic. „Jurnaliștii trebuie să poată să lucreze într-un mediu liber și sigur iar orice obstacol în calea acestor libertăți reprezintă un atac asupra presei libere” a adăugat aceasta.

Și Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind condamnă agresarea jurnalistului Ştefan Mako şi solicită Ministerului Afacerilor de Interne „să demareze, în regim de urgenţă, anchetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în agresarea jurnalistului şi să aplice măsurile care se impun în astfel de abuzuri”.

„Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind condamnă agresarea jurnalistului Ştefan Mako de la Casa Jurnalistului, de către mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor de Interne, Centrul Istoric/ Secţia 10 Poliţie Bucureşti. FRJ MediaSind solicită Ministerului Afacerilor Interne să demareze, în regim de urgenţă, anchetarea disciplinară a poliţiştilor implicaţi în agresarea jurnalistului şi să aplice măsurile care se impun în astfel de abuzuri. De asemenea, FRJ MediaSind recomandă jurnalistului agresat să depună o plângere penală împotriva agresorilor şi să ceară daune civile”, se arată într-un comunicat al FRJ MediaSind.

Potrivit site-ului Casa Jurnalistului, reporterul Ştefan Mako a fost bătut luni seara de poliţiştii din Centrul Istoric pentru că i-a filmat când îl băteau pe un alt bărbat.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: