Sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood îşi atinge apogeul duminică seară odată cu gala Oscar, caracterizată în acest an de un suspans mai mare ca niciodată în privinţa câştigătorului la categoria principală – „cel mai bun film” -, după un sezon marcat de candidaţi mai puţin cunoscuţi, o nouă angoasă legată de lipsa diversităţii şi un competitor sud-coreean ce nu deţine statutul de favorit, dar care ar putea să obţină o victorie răsunătoare în faţa unora dintre cele mai mari nume din industria de divertisment americană, informează Agerpres.

Deşi „Joker”, inspirat din benzile desenate, se îndreaptă spre această gală conducând plutonul lungmetrajelor cu cele mai multe nominalizări – 11 -, un lungmetraj captivant despre Primul Război Mondial, „1917”, pare să fi devenit marele favorit la categoria „cel mai bun film”, după ce a câştigat o serie de premii de mare prestigiu în ultimele cinci săptămâni.

Cu toate acestea, o victorie a filmului „1917” la categoria regină a Oscarurilor este departe de a fi o certitudine, în contextul în care satira socială sud-coreeană „Parasite” şi drama sentimentală apreciată de public „One Upon a Time… in Hollywood”, de Quentin Tarantino, sunt la rândul lor candidaţi cu şanse reale să obţină simpatia celor 8.000 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane (AMPAS), organizatoarea galelor Oscar.

„În acest moment, se pare că ‘1917’ va pierde”, a declarat Alison Willmore, critic de film care scrie pentru site-ul Vulture. „Văd o lume în care „Parasite” ar putea fi candidatul surpriză. E un film atât de iubit. Dar, dacă trecem peste asta, există probabil o şansă pentru ‘Once Upon a Time… in Hollywood”, a adăugat ea.

Te-ar putea interesa și: