Câştigătoare a trei Oscaruri – în 1980, 1983 şi 2013 – Meryl Streep a obţinut cea de-a 19-a nominalizare din cariera sa la aceste premii, performanţă neatinsă de nimeni până în prezent. Anul acesta ea se află în cursa la categoria ”Cea mai bună actriţă în rol secundar”, pentru rolul din filmul "Into the Woods".

Franţuzoaica Marion Cotillard a fost nominalizată la categoria ”Cea mai bună actriţă în rol principal” pentru pelicula ”Two Days, One Night”, devenind cea de-a cincea persoană nominalizată de cel puţin două ori pentru un film într-o limbă străină. Marion Cotillard are deja un Oscar, pentru filmul ”La Vie en Rose” (2008), în care a jucat rolul celebrei Edith Piaf.

Bradley Cooper a primit anul acesta cea de-a patra nominalizare consecutivă la Oscar. În 2015, el se regăseşte pe lista celor ce pot câştiga premiul pentru ”Cel mai bun actor în rol principal”, pentru roul ”American Sniper”. De reţinut că Bradley Cooper se numără, alături de Clint Eastwood, şi printre producătorii acestei drame biografice, peliculă care aspiră la titlul de ”Cel mai bun film al anului”.

Roger Deakins a acumulat joi, pentru Unbroken', cea de-a 12-a nominalizare la categoria ”Cea mai bună imagine”, record pe care nu l-a mai atins niciun artist în viaţă.

O performanţă este şi cea a lui Colleen Atwood, care a acumulat 11 candidaturi la Oscarul pentru ”Cele mai bune costume”. În 2015, ea a fost nominalizată pentru contribuţia sa la filmul ”Into the Woods”. Recordul în acest domeniu este deţinut de defuncta Edith Head, care a totalizat 35 de nominalizări.

Te-ar putea interesa și: