Evenimentul Zilei > Actualitate > Oripilant. Doi tineri, arestați după ce au plătit ca să vadă torturarea unor minori
Oripilant. Doi tineri, arestați după ce au plătit ca să vadă torturarea unor minori

Oripilant. Doi tineri, arestați după ce au plătit ca să vadă torturarea unor minori

Doi tineri italieni au fost arestați de autoritățile din Peninsulă, în cadrul operațiunii „Delirium”.

Cei doi tineri sunt învinuiți pentru fapte îngrozitoare. Aceștia ar fi asistat indirect la torturarea abuzarea sexuală a unor minori, care ar fi avut loc în sud-estul Asiei. Episodul grotesc era transmis în direct pe „deep web”, iar cei doi tineri italieni au plătit cu criptomonede pentru această transmisiune, anunță tgcom24.it.

Potrivit gazetaromaneasca.com, în schimbul unor sume mai mari, cei care priveau aveau posibilitatea să comande pedepse. Detaliile oferite de anchetatori sunt uluitoare.

Crimele, efectuate undeva prin Asia de Sud-Est, au fost legate de plăți ale unor sume în criptomonede (Bitcoin). Operațiunea numită “Delirium”, lansată în octombrie, a înregistrat până în prezent 25 de suspecți (19 minori și 6 adulți), care au reședința în 13 provincii italiene, acuzați de diseminarea și reținerea pornografiei și instigarea infracțiunii.

„Serviciile” oferite, explică anchetatorii, au costuri diferite: pentru a urmări videoclipuri înregistrate plătești mai puțin, în timp ce pentru a urmări serviciile live care se încheie cu moartea copilului, plătești mult mai mult. Se poate interacționa cu torturatorii contra cost: de exemplu, se cere ca un braț să fie amputat sau vărsat ulei clocotit pe corpul copilului. Solicitările „live” au costuri foarte importante și asigură profituri foarte mari pentru organizațiile străine care efectuează astfel de acte inumane. De multe ori, acestea minorii torturați încetau din viață.

Cei doi tineri italieni care au fost arestați pentru această faptă sunt un băiat și o fată, ambii în vârstă de 17 ani, fiind depistați de oamenii legii în Siena. Din locuințele lor u fost confiscate telefoane mobile, computere personale, tablete, stick-uri USB și memorii externe.

Alți 25 de suspecți, dintre care 19 minori și 6 adulți, au fost reținuți într-o operațiune demarată în octombrie, în Italia. „Deep web”, cunoscut și sub numele de „web invizibil”, oferă conținut care nu este indexat de motoarele de căutare obișnuite.

Deep Web numit și Deepnet, Invisible Web, Undernet sau Hidden Web, este conținut al World Wide Web. Deep Web nu face parte a Internetului superficial (Surface Web), care este indexat de motoarele de căutare standard. El nu trebuie confundat cu dark Internet, sau cu rețeaua de găzduire și distribuție de fișiere Darknet. Există îngrijorarea că darknet poate fi utilizat pentru activități criminale destul de serioase.

Majoritatea informației din internet este ascunsă în site-uri generate dinamic, și astfel motoarele de căutare tradiționale nu o pot găsi. În 2001, deep Web era de câteva zeci de ori mai voluminos decât internetul superficial, conform Wikipedia.