Evenimentul Zilei > Economie > Veste bună pentru pensionari. Se măresc pensiile cu 40%? Anunț de ultim moment
Veste bună pentru pensionari. Se măresc pensiile cu 40%? Anunț de ultim moment

Veste bună pentru pensionari. Se măresc pensiile cu 40%? Anunț de ultim moment

Premierul Ludovic Orban a declarat că sunt bani la buget pentru mărirea pensiilor cu 40% din septembrie 2020, dar nu este: „100% aplicarea acestei măsuri”, deoarece „totul depinde de cum evoluează economia”

„Nu e 100% asta. Repet, banii sunt prevăzuţi, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reuşim să asigurăm un trend economic solid, o creştere economică consolidată, să relansăm investiţiile, să îmbunătăţim colectarea. Se poate realiza lucrul respectiv, dar, repet, totul depinde de cum evoluează economia, totul depinde ca urmare a economiei, încasările bugetare, şi, mai ales, de perspective.

Aici, în momentul în care iei o decizie să creşti un venit, un salariu, o pensie, alocaţii de copii şi alte categorii de venituri, astea sunt cheltuieli care sunt obligatorii după majorare pe toţi anii care vin, nu mai poţi să umbli la cheltuielile respective. Din cauza asta, trebuie să ai extrem de multă precauţie în ceea ce priveşte realizarea, luarea unor astfel de decizii”, a explicat Orban, duminică, la Hotnews.

El a punctat că, de regulă, creşterile de venituri trebuie să fie legate de „nişte indicatori obiectivi”. În opinia sa, PSD a făcut „varză” sistemul de pensii.