Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban, la bustul lui Corneliu Coposu: „Aduc un omagiu memoriei Seniorului…”
Orban, la bustul lui Corneliu Coposu: „Aduc un omagiu memoriei Seniorului…”

Orban, la bustul lui Corneliu Coposu: „Aduc un omagiu memoriei Seniorului…”

Premierul Ludovic Orban a depus o coroană de flori la statuia lui Corneliu Coposu, amplasată în parcul de lângă altarul Bisericii Kretzulescu din Bucureşti.

Cu acest prilej, pe pagina de Facebook a Guvernului a fost postat mesajul premierului cu prilejul comemorării a 25 de ani de la decesul lui Corneliu Coposu, din 11 noiembrie 1995.

„Aduc un omagiu memoriei seniorului Corneliu Coposu, părinte-fondator al democrației românești postcomuniste. Roadele curajului său politic sunt prezente în toate aspectele luminoase ale României de astăzi: pluralismul parlamentar, libertatea votului, participarea țării noastre la construcția euro-atlantică, idealuri al căror mare apărător a fost, obiective pe care le-a pus la baza noului nostru destin. Faptul că acest popor l-a avut pe Corneliu Coposu într-un moment de cumpănă și de mare schimbare istorică, a fost unul dintre miracolele prin care națiunea noastră a fost binecuvântată”, se arată în mesajul lui Ludovic Orban.

În acest context, Ludovic Orban a amintit de întâlnirea pe care a avut-o cu „Seniorul”, așa cum era numit Corneliu Coposu, pe vremea când era un tânăr politician, la începutul anilor ´90, și de impresia pe care i-a făcut-o acesta. De asemenea, premierul a vorbit despre cum l-a influențat Corneliu Coposu și cum și-a pus amprenta pe cariera sa politică.

„Pentru mine, Seniorul a fost una dintre cele mai importante întâlniri de care am avut parte în viață. Ca tânăr om politic, la începutul anilor 1990, privindu-l pe Corneliu Coposu am învățat mai multe decât din orice carte de istorie sau de știință a politicii. Generozitatea, tenacitatea, loialitatea față de principii și față de oameni, patriotismul său erau exemplare și lăsau amprenta asupra oricui avea privilegiul de a-l întâlni”, se mai arată în mesajul postat pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

Ludovic Orban a mai arătat că ține de responsabilitatea politicienilor ca memoria lui Corneliu Coposu să fie păstrată vie, astfel încât acesta să nu fie dat uitării.

„Astăzi își ocupă locul în Panteonul național și este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că acest loc binemeritat nu-i va fi răpit”, se mai arată în mesajul premierului Ludovic Orban.