Orban, s-a arătat încrezător în şansele PNL. chiar dacă liderul PSD, Viorica Dăncilă, a anunţat că social-democraţii vor boicota şedinţa de plen şi le-a atras atenţia celor care nu vor respecta această decizie că vor fi excluşi din PSD.

Pentru a trece de Parlament noul cabinet are nevoie de minimum 233 de voturi, la fel ca la Moțiunea de Cenzură.

„În ciuda boicotului, am încredere că vom reuși să dăm României un guvern legitim, care să se apuce de treabă încă din prima zi și care să rezolve marile probleme cu care se confruntă România. Am stabilit nivelul de mobilizare, toate detaliile organizării, astfel încât să punem la punct asigurarea cvorumului în termenul stabilit”, a declarat liderul PNL la Radio România Actualități.

La rândul său, premierul demis, Viorica Dăncilă a motivat cererea sa de boicot: „Noi nu putem gira un program care este împotriva românilor. Eu cred că cei care vor trăda, dar și cei care vor vota… în fond programul de guvernare, că nu e important că înlocuim o persoană cu alta, vor trebui să dea un răspuns pensionarilor, comunităților locale, primarilor, indiferent de culoarea politică.”

Şi liderul PRO România Victor Ponta a declarat că parlamentarii partidului pe care îl conduce nu vor vota guvernul Orban şi a condiționat prezența acestora în sală pentru asigurarea cvorumului de schimbarea miniștrilor care au obținut avize negative la audierile din comisiile de specialitate.