Ludovic Orban s-a exprimat în termeni extrem de duri la România TV, când a fost invitat să comenteze mesajul liderului ALDE, care i-a transmis președintelui Klaus Iohannis că ar trebui să demisioneze cât mai repede în urma deciziei CCR.

Domnul Tăriceanu trebuie să aibă grijă de partiduleţul lui care n-a fost în stare să treacă pragul. Sunt curios dacă nu cumva a semnat şi el proiectul de revizuire a Constituţiei, pentru că nu doar noi am înaintat proiect de revizuire a Constituţiei, ci ne-au copiat şi cei din majoritatea PSD-ALDE. (…)

Nu a fost declarat neconstituţional referendumul preşedintelui Iohannis, care a reprezentat un enorm succes, a fost validat de Curtea Constituţională. Ceea ce a fost considerat neconstituţional azi e proiectul de revizuire a Constituţiei şi anume articolele care vizează interzicerea amnistiei şi graţierii, atât din proiectul nostru de lege, cât şi din proiectul PSD-ALDE, aşa că Tăriceanu mai bine îşi cere singur demisia dacă cumva a fost printre semnatarii acestui proiect. (…)

Aştept motivarea şi chiar sunt extrem de curios cum pot să fundamenteze o astfel de decizie, care este în contradicţie flagrantă cu voinţa exprimată de cetăţeni”, a spus Orban la România TV.