„Am luat act de punctele de vedere şi de solicitările exprimate de reprezentanţii ALDE şi pot să vă spun că sunt, cea mai mare parte a punctelor care au fost în discuţie, din punctul meu de vedere sunt rezolvate. Cota unică de impozitare, se ştie foarte clar, PNL este cel care a introdus această reformă fiscală privind cota unică de impozitare şi este un apărător hotărât al cotei unice de impozitare”, a spus Orban după negocierile cu reprezentanții ALDE.

Referitor la domeniul Justiției, Orban a adăugat că partidul său respectă voința exprimată de cetățeni la referendumul ținut în același timp cu europarlamentarele, specificând că a înaintat un proiect de lege în vederea desființării Secției Speciale (SIIJ).

„În principiu, nu există niciun punct de vedere exprimat de partenerii noştri la negociere care să reclame o problemă din partea noastră”, a afirmat el.

„Deocamdată nu au existat, în discuţiile de până acum, cereri exprese de participare la guvernare cu miniştri. Sigur că la alte nivele suntem deschişi unor experţi, unor oameni competenţi sau unor soluţii care pot fi propuse de partenerii noştri”, a mai spus premierul desemnat(…)Din discuţiile purtate până în momentul de faţă, nu văd elemente de divergenţă majoră, care să determine o formaţiune sau alta să nu voteze investirea Guvernului. De altfel am pornit la un drum împreună şi nu văd de ce ne-am opri la jumătatea lui”, a mai spus Orban.

Te-ar putea interesa și: