Evenimentul Zilei > Politica > Orban, despre cazul Chiliman: Criteriile de integritate sunt aceleaşi pentru toţi membrii PNL
Orban, despre cazul Chiliman: Criteriile de integritate sunt aceleaşi pentru toţi membrii PNL

Orban, despre cazul Chiliman: Criteriile de integritate sunt aceleaşi pentru toţi membrii PNL

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, azi, că nu are informaţii privind percheziţiile din Primăria sectorului 1 şi implicarea lui Andrei Chiliman (PNL), arătând că în toate cazurile se aplică prevederile de integritate referitoare la membri ai partidului aflaţi în anchete.

 Întrebat despre percheziţiile de la Primăria Sectorului 1,unde este vizat primarul Andrei Chiliman suspectat de trafic de influenţă, Orban a spus că nu are nicio informaţie, dar că membrilor PNL aflaţi în anchetă li se aplică prevederile statutului.

„Nu avem nicio informaţie şi nu putem să furnizăm niciun comentariu pe tema asta, nu avem de unde să ştim care este motivul percheziţiilor de la Primăria sectorului 1. Spre deosebire de PSD, care numai a anunţat public că intenţionează să introducă prevederi staturare, PNL a adoptat modificări statutare în ceea ce priveşte integritatea, reglementări care vizează membri ai PNL care se află în diverse faze de anchetă. În mod evident vom aplica toate prevederile statutare referitoare la colegii noştri care se află în diferite faze de anchetă, în toate cazurile, indiferent cum se numeşte membru al PNL care se află într-o situaţie sau alta”, a arătat Orban, citat de Mediafax.

El a adăugat că nu trebuie pus "carul înaintea boilor".

„De ce să punem carul înaintea boilor, de ce să vindem pielea ursului din pădure, să facem nişte anticipări? Nu avem niciun fel de informaţii”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă ştia dacă Chiliman are relaţii comerciale cu cumnatul premierului, Iulian Herţanu, Orban a spus: „Nu cunosc. Ce relaţii comerciale să aibă cu domnul Herţanu? Acum, e adevărat că de când Ponta este primul-ministru, pe firma domnului Herţanu o găseşti în tot felul de asocieri care au câştigat licitaţii, nu ştiu dacă este şi cazul primăriei sectorului 1. L-am găsit şi în Dâmboviţa, unde sunt copreşedinte, la compania de apă, unde, la fel, a luat lucrări pe care nu este în stare să le execute”.