Evenimentul Zilei > Social > Orban continuă curățenia în instituții. Cine este noul „cap de afiș” pe lista demiterilor
Orban continuă curățenia în instituții. Cine este noul „cap de afiș” pe lista demiterilor

Orban continuă curățenia în instituții. Cine este noul „cap de afiș” pe lista demiterilor

Ludovic Orban a declarat că ar putea să-l demită pe şeful ITM, după ce salariile angajaţilor n-au putut fi plătite.

Premierul Ludovic Orban nu a exclus demiterea șefului ITM, după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că nu a fost informată că nu sunt bani pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie pentru angajații inspectoratelor de muncă, potrivit  antena3.ro.

Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei de Guvern, se vor aloca bani din Fondul de rezervă al Executivului pentru a suplimenta bugetul Ministerului Muncii pentru plata integrală a salariilor angajaţilor de la Inspecţia Muncii.

„Acolo erau prevăzuţi bani pentru plata salariilor, plata integrală a salariilor, şeful ITM pe care nu l-am numit noi, ci e un şef pe care l-am găsit, pentru că şeful ITM fusese demis mai demult şi a câştigat procesul şi a fost repus în funcţie. Șeful ITM a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătoreşti şi a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziţie şi când a venit momentul să plătească salariile a constatat că nu are suficienţi bani ca să plătească salariile şi pentru asta am găsit o soluţie. Săptămâna viitoare, când vom avea şedinţa de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziţia Inspecţiei Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori, vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaţilor din ITM”, a spus Orban, la Digi 24.