Premierul Ludovic Orban nu a exclus demiterea șefului ITM, după ce ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că nu a fost informată că nu sunt bani pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie pentru angajații inspectoratelor de muncă, potrivit  antena3.ro.

Ludovic Orban a anunţat că săptămâna viitoare, în cadrul şedinţei de Guvern, se vor aloca bani din Fondul de rezervă al Executivului pentru a suplimenta bugetul Ministerului Muncii pentru plata integrală a salariilor angajaţilor de la Inspecţia Muncii.

„Acolo erau prevăzuţi bani pentru plata salariilor, plata integrală a salariilor, şeful ITM pe care nu l-am numit noi, ci e un şef pe care l-am găsit, pentru că şeful ITM fusese demis mai demult şi a câştigat procesul şi a fost repus în funcţie. Șeful ITM a luat decizia să plătească sumele aferente unor hotărâri judecătoreşti şi a cheltuit o parte din resursele bugetare aflate la dispoziţie şi când a venit momentul să plătească salariile a constatat că nu are suficienţi bani ca să plătească salariile şi pentru asta am găsit o soluţie. Săptămâna viitoare, când vom avea şedinţa de Guvern, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului o suplimentare pentru bugetul Ministerului Muncii care să completeze resursele financiare aflate la dispoziţia Inspecţiei Muncii pentru a putea plăti integral salariile. Nu vom rămâne datori, vom plăti integral toate drepturile salariale ale angajaţilor din ITM”, a spus Orban, la Digi 24.