Înainte de ședința de marți, când birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor s-au reunit pentru a decide calendarul de învestitură a noului Cabinet, ludovic Orban a afirmat că „orice formaţiune politică care va boicota plenul va fi taxată grav de cetăţenii României”

„După părerea mea, orice formaţiune politică care va boicota plenul va fi taxată grav de cetăţenii României. Să fii parlamentar şi să chiuleşti de la votul de învestire a Guvernului, păi asta este principala atribuţie a Parlamentului, în afară de atributul de legiferare, în privinţa relaţiilor cu Guvernul, este să învestească un Guvern. Să chiuleşti de la şedinţa prin care se învesteşte un Guvern este un păcat care va fi sancţionat dramatic de toţi cetăţenii. Eu îmi doresc să vină parlamentarii la lucru”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului

De asemenea, Orban a mai spus că cei de la PSD nu pot vota noul Guvern după ce au dat jos un guvern liberal printr-o moţiune de cenzură.

„PSD s-ar umple de ridicol dacă ar acorda şi măcar un singur vot pentru guvernul PNL”, a afirmat Orban.

Premierul desemnat a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenţi la şedinţa de învestire pentru asigurarea cvorumului, dar nu vor vota.

„Noi ne vom strădui să convingem toate formaţiunile politice să participe la votul de învestire, dar până la urmă fiecare decide cum doreşte. O să se umple de penibil toate formaţiunile politice şi toţi parlamentarii care vor chiuli de la votul de învestire”, a conchis Orban