Toți locuitorii din Whittier trăiesc într-o singură clădire, Begich Towers, o construcție din perioada Războiului Rece, ridicată în 1974. Blocul de 14 etaje are post de poliție la intrare, are poștă, școală, sală de gimnastică, magazin, loc de joacă, apartamente, spălătorie, o clinică, loc de joacă și chiar și o biserică.

Begich Towers funcţionează şi ca hotel, astfel încât oaspeţii să se poată bucura de micul oraş de lângă apă.

Locuitorii spun că ies afară doar când vor să ia o gură de aer sau când pleacă în vacanță. Iernile sunt aspre, așa că nu pot avea foarte multe activități în exterior.
          Nici transportul nu e foarte ușor. Ca să ajungi la Whittier pe uscat, trebuie să străbați o distanță de 4 kilometri printr-un tunel, care este deschis doar pe timpul zilei.

Un alt element spectaculos al acestui oraș este faptul că pentru a intra în el trebuie să treci printr-un tunel de peste 4 kilometri. Tunelul are o singură bandă, iar direcţia de mers se schimbă la 30 de minute.

Pe timp de iarnă, stratul de zapadă ajunge și la 7 metri, iar vântul bate cu peste 60 km/oră. Vara, locuitorii și turiștii se pot deplasa cu ajutorul ambarcațiunilor pe apă.

Begich Towers funcţionează şi ca hotel, astfel încât oaspeţii (puţini, de obicei) să se poată bucura de micul oraş de lângă apă.