Evenimentul Zilei > Actualitate > Orășelul Copiilor din București se închide. Motivul invocat de primarul Sectorului 4
Orășelul Copiilor din București se închide.  Motivul invocat de primarul Sectorului 4

Orășelul Copiilor din București se închide. Motivul invocat de primarul Sectorului 4

Parcurile Lumea copiilor și Orășelul Copiilor, din Sectorul 4, din București, se închid. Măsura intră în vigoare joi, 5 august, începând cu ora 17.00.

Primarul Daniel Băluță a anunțat că cele două parcuri de pe raza Sectorului 4 vor fi închise în contextul avertizării emisă de meteorologi pentru după amiaza zilei de 5 august. Primarul a lansat acest avertisment prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, avertizând asupra pericolelor la care se expun cei care se vor afla în oraș.

„Atenție! Închidem parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor începând cu ora 17.00! Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme severă, cu vijelii și rafale de vânt de până la 100 de km/oră, așa că vă rog insistent să amânați deplasările dacă nu sunt neapărat necesare!”, a transmis primarul Daniel Băluță pe Facebook.

Porivit spuselor sale, măsura de închidere a celor două parcuri din Sectorul 4 va fi în vigoare până mâine, 6 august, dimineață. Aceasta este necesară, a mai precizat primarul, pentru a fi evitate accidentele.

„Totodată, vă anunț că pentru a evita potențialele pericole pe care le-ar putea genera vijelia, am decis ca parcurile pe care le administrăm (Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor) să fie închise de astăzi de la ora 17 și până mâine dimineață.  Rămânem în contact și în caz de nevoie, nu uitați să solicitați sprijin la numărul de telefon 021.9441!”, a scris Daniel Băluță pe Facebook.

Avertizare meteo specială pentru seara de joi

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)a lansat o avertizare specială pentru Municipiul București, de vreme severă. La orele serii vor fi posibile vijelii puternice, cu frecvente descărcări electrice, ploi torențiale şi grindină.

Vântul va bate în rafale cu viteze de peste 70 … 80 km/h, iar temperatura maximă va fi de 36 … 37 de grade,în timp ce  iar cea minimă de 19…20 de grade.

Vineri, valorile termice vor fi în scădere, temporar înnorările vor fi accentuate şi în cursul zilei vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.