Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil

Singurul oraș mare din România fără probleme de trafic. Cum e posibil Sursa foto: Arhivă EVZ

Traficul infernal este una dintre principalele probleme ale marilor orașe, însă, autoritățile găsesc uneori soluții viabile pentru ca șoferii să ajungă la destinație la timp și în siguranță. Spre exemplu, Brașov, deși este un oraș turistic, nu are un trafic aglomerat, așa cum se întâmplă în Capitală.

Orașul în care este ușor să călătorești cu mașina

Brașov, o destinație pentru minivacanța de 1 decembrie

Sursă foto:Dreamstime.com

Evident, numărul mașinilor este în creștere, iar numărul parcărilor devine insuficient, însă, la Brașov s-a luat o decizie care permite fluidizarea traficului rutier, spune specialistul în conducere defensivă, fost pilot de raliuri, Titi Aur.

 „Consiliul Județean(n.r. Consiliul Județean Brașov) a plătit o echipă care a realizat un proiect de sistematizare a Brașovului.

Anterior, Brașovul era un oraș imposibil – pe Strada Lungă, prin Centru, pe Calea București efectiv nu puteai să circuli. Când ajungeai în Brașov, mai ales dacă era într-un weekend sau de sărbători, era nebunie.  S-a făcut o sistematizare adevărată a orașului- practic s-a făcut, impropriu spus, un sens giratoriu mare – dar gândită foarte bine”, a  precizat Titi Aur, conform dcnews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

La polul opus, se află București, unde traficul este infernal, lucru pe care l poate observa oricine, indiferent că este șofer sau pieton.

Capitala, în topul orașelor unde se conduce cel mai greu

Parcare București. Sursa foto: Razvan Valcaneantu \ EEC

Potrivit unui studiu internațional privind traficul din marile orașe ale lumii,  București se află pe locul șapte pe lista orașelor cu cele mai proaste condiții de condus. Raportul a fost  realizat de compania TomTom a analizat 389 de orașe din 56 de țări pentru a măsura timpul pe care mașinile îl petrec blocate în trafic, notează drivemagazine.ro.

Iată topul orașelor cu cel mai aglomerat trafic, potrivit sursei citate.

 1. Londra (Anglia)
 2. Bengaluru (India)
 3. Dublin (Irlanda)
 4. Sapporo (Japonia)
 5. Milano (Italia)
 6. Pune (India)
 7. București (România)
 8. Lima (Peru)
 9. Manila (Filipine)
 10. Bogota (Columbia)
 11. Paris (Franța)
 12. Roma (Italia)
 13. Mexico City (Mexic)
 14. Bruxelles (Belgia)
 15. Torino (Italia)
 16. Buenos Aires (Argentina)
 17. Thaichung (Taiwan)
 18. Varșovia (Polonia)
 19. New York (SUA)
 20. Nagoya (Japonia)