Evenimentul Zilei > Social > Cum se va desfăşura ora de sport? Cu mască sau fără? Anunţul ministrului Educaţiei
Cum se va desfăşura ora de sport? Cu mască sau fără? Anunţul ministrului Educaţiei

Cum se va desfăşura ora de sport? Cu mască sau fără? Anunţul ministrului Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni seară că elevii care participă la cursuri în scenariul verde sunt obligaţi să poarte mască de protecţie la ora de sport.

Cum se va desfăşura ora de sport? Cu mască sau fără? Anunţul ministrului Educaţiei. Cîmpeanu a explicat că aceasta este una dintre cerinţele specialiştilor din domeniul sanitar.

Cum se va desfăşura ora de sport? Cu mască sau fără?

„Da, este o cerinţă a celor din domeniul sănătăţii, ca ora de sport să se desfăşoare cu mască… Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătăţii. Şi, punând în balanţă şi plus şi minus, a reieşit că există obligativitatea purtării măştii inclusiv la orele de educaţie fizică”, a dezvăluit Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

De altfel, elevii trebuie să poarte mască atât în clasă, cât și pe culoare, dar și dincolo de perimetrul școlii. În plus, ei trebuie să se dezinfecteze şi să se spele pe mâini cât mai des.

O altă măsură-cheie recomandată de specialişti este şi respectarea distanțării. Atât la ore, cât și în pauze. În plus, autorităţile sanitare au recomandat ca elevii să nu facă schimb de obiecte sau de măști. Totodată, îmbrățișările sunt interzise.

Ce se întâmplă cu părinți care nu-și trimit copiii la școală?

Ce se întâmplă dacă unii părinți nu vor să-și trimită copiii la școală de frică să nu se infecteze? Secretarul de stat la Educație, Sorin Ion, a lămurit subiectul: „Nu vor ieși din litera ordinului comun. Este foarte clar: în funcție de starea de sănătate, dacă copilul prezintă vreun simptom, nu va merge la școală.

Dacă în familie avem pe cineva cu comorbidități, copilul nu va merge la școală. Nu există situația «nu vreau să-l dau la școală». Trebuie să existe un motiv.”

Ce se întâmplă dacă unii părinți nu vor să-și dea acordul pentru testarea Covid-19 a elevului? „Putem presupune că dacă un copil are simptome de orice boală, părintele n-o să-l lase la școală fără să ia nicio măsură.

Și atunci, el se va prezenta la medic, iar în cele din urmă medicul va decide ce recomandare îi dă.

Îmi este greu să cred că un părinte al cărui copil prezintă niște simptome de boală îl va trimite la școală în orice condiții; exclud această posibilitate”, a completat Sorin Ion.

edu.ro