Evenimentul Zilei > Social > A postat imagini cu elevele înainte de ora de sport. Profesor de muzică anchetat la Constanța
A postat imagini cu elevele înainte de ora de sport. Profesor de muzică anchetat la Constanța

A postat imagini cu elevele înainte de ora de sport. Profesor de muzică anchetat la Constanța

Un bărbat de 33 de ani, profesor de muzică la o școală gimnazială din Constanța va fi cercetat pentru violarea vieții private după ce a postat pe rețelele de socializare imagini cu două eleve care se pregăteau pentru ora de sport. Imaginile au fost sustrase din școală fără știința corpului profesoral.

Conducerea școlii gimnaziale Nicolae Tonitza din Constanța a depus, astăzi după amiază, o sesizare la Secția 4 Poliție Constanța, informând că un cadru didactic, profesor de muzică, ar fi intrat în posesia unor imagini de pe camerele de supraveghere ale școlii, cu două eleve ce se pregăteau pentru ora de sport, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Marius Niculescu. Ulterior, profesorul a postat imaginile pe o rețea de socializare.

Incidentul ar fi avut loc în data de 5 octombrie când, profitând de faptul că în școală se sărbătorea Ziua Educației,  profesorul ar fi intrat fără să fie văzut în biroul directorului adjunct unde a făcut câteva capturi după sistemul video al școlii. Imaginile reprezentau două eleve de clasa a VII-a de 13, respectiv 14 ani care se echipau pentru ora de educație fizică. Imaginile postate pe contul său personal au fost observate de persoane care au informat presa.

Luată la întrebări de jurnaliști, directoarea școlii a sesizat, abia astăzi, incidentul, prima instituție anunțată fiind Arhiepiscopia Tomisului, profesorul fiind, se pare, călugăr. Apoi, în jurul orei 17,30, a sesizat poliția, prin fax.  Profesorul care, între timp, și-a luat concediu fără plată, a șters imaginile de pe internet. El va fi audiat de polițiști urmând să fie luate măsuri corespunzătoare.  

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.