Evenimentul Zilei > Actualitate > S-a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19! Prima țară europeană care-l încearcă
S-a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19! Prima țară europeană care-l încearcă

S-a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19! Prima țară europeană care-l încearcă

Israel a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19, iar prima țară din UE care îl va testa va fi Grecia. Cei doi prim-miniștri au decis

S-a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19

Cel mai mare spital din Grecia va participa la procesele unui tratament israelian pentru COVID-19, în urma întâlnirii dintre prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis și premierul Benjamin Netanyahu, la Ierusalim, luni. În timpul conferinței de presă cu Mitsotakis, Benjamin Netanyahu a arătat o fiolă pe care a numit-o „medicament miracol”, adăugând: „Dacă sunteți infectat de Covid, sunteți grav bolnav, aveți o problemă pulmonară, luați acest medicament și vă veți simți mult mai bine”, scrie Jerusalem Post.

Netanyahu a spus că la ieri s-a întâlnit cu prof. Nadir Arber, care a dezvoltat noul tratament EXO-CD24, iar unul dintre primele lucruri pe care Mitsotakis le-a întrebat a fost dacă Grecia ar putea participa la studiile clinice. Mitsotakis s-a declarat „foarte fericit că a discutat problema acestui nou medicament care a atras atenția presei internaționale”.
„Presupunând că putem depăși obstacolele de reglementare, Grecia ar fi fericită să participe la studii clinice”, a adăugat el. „Am fi cu toții foarte ușurați dacă am putea găsi un medicament care să vindece boala”.

Medicamentul minune testat în Israel

Centrul medical Sourasky din Tel Aviv (spitalul Ichilov) a anunțat vineri că 29 din 30 de pacienți care au primit tratamentul EXO-CD24 s-au recuperat în trei până la cinci zile.

Multe decese prin COVID-19 sunt asociate cu o furtună de citokine, ceea ce înseamnă că sistemul imunitar începe să atace celulele sănătoase. Tratamentul EXO-CD24 pentru COVID-19 se bazează pe exosomi, care sunt responsabili de comunicarea celulă-celulă. Tratamentul furnizează proteine ​​CD24 în plămâni, ceea ce ajută la calmarea sistemului imunitar.

 

Pașaportul de vaccinare. S-a descoperit medicamentul minune pentru Covid-19

Ministrii turismului israelian și grec au semnat, de asemenea, un acord care ar permite schimburi de turism între țări pentru persoanele care au fost vaccinate împotriva coronavirusului, fără a necesita o perioadă de carantină. În Israel, certificatul de vaccinare se numește „pașaport verde”. Mitsotakis a spus: „Odată ce vă eliminați restricțiile de călătorie, vom putea lăsa turiștii israelieni să viziteze Grecia fără restricții suplimentare”. Premierul grec a declarat că a fost un susținător major al unui certificat de vaccinare digitală în UE, dar că dorește și pentru terți.

„Mă aștept ca Israelul să fie prima țară care poate oferi un astfel de certificat pentru călătoria în Grecia, deoarece ați reușit să vaccinați o parte mai mare a populației și vă mișcați într-un ritm mai rapid”, a spus el. „Aștept cu nerăbdare aceste certificate de vaccinare care vă vor permite să intrați în țară.”

„Atena și Ierusalimul – nu mai obosesc să spun asta – au pus bazele civilizației occidentale”, a spus Netanyahu. „Împărtășim aspirații comune pentru construirea prosperității și securității.” Mitsotakis a declarat că relația dintre Israel și Grecia „devine din ce în ce mai puternică pe zi ce trece” și că ambele țări sunt „democrații din estul Mediteranei cu interese comune în stabilitate în regiune și perspective comune în ceea ce privește ceea ce trebuie să se întâmple pentru a [face regiunea ] pașnică și sigură pentru toate țările. ”
Premierul grec a citat un acord între Grecia și Israel pentru ca Elbit Systems, o companie israeliană, să deschidă o școală internațională de instruire în zbor în Kalamata, Grecia. Elbit va furniza Forțelor Aeriene Elene un simulator de luptă, similar cu cel pe care îl folosește Forțele Aeriene Israeliene.

Turcia s-a potolit

Netanyahu a spus că Mitsotakis a avut „idei inovatoare” pentru a promova gazoductul EastMed, de la Israel la Cipru și Grecia, probabil cel mai lung din lume. Întrebat dacă o potențială reconciliere între Israel și Turcia va avea un impact asupra relației Atenei cu Ierusalimul, Mitsotakis și-a exprimat scepticismul că o astfel de rezoluție este pe cale, dar a spus: „Această relație este prea importantă pentru a fi definită de alți actori”. În ceea ce privește Grecia și Turcia, Mitsotakis a spus: „Am avut probleme cu Turcia, dar lucrurile par să se îmbunătățească, în măsura în care nu mai vedem agresiuni noi”.