Evenimentul Zilei > Social > COVID-19. Medicament promițător: 29 din 30 de pacienți pleacă acasă după 5 zile
COVID-19. Medicament promițător: 29 din 30 de pacienți pleacă acasă după 5 zile

COVID-19. Medicament promițător: 29 din 30 de pacienți pleacă acasă după 5 zile

COVID-19. Medicament promițător dezvoltat în Israel. 29 din 30 de pacienți pleacă acasă după 3-5 zile de la administrarea preparatului.

COVID-19. Medicament promițător. Cercetătorii de la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv au dezvoltat un produs cu efecte incredibile în combaterea COVID-19.

Potrivit specialiștilor, produsul dezvoltat la Ichilov moderează răspunsul imunitar al organismului și previne apariția așa-numitei furtuni de citochine. Mai mult, pacienții din studiul clinic cărora li s-a administrat preparatul au părăsit spitalul, vindecați, după 3-5 zile.

Medicament promițător, dezvoltat la Tel Aviv

Noul medicament dezvoltat la Centrul Medical Ichilov din Tel Aviv a trecut cu bine de prima fază de testare. El produce o îmbunătățire a cazurilor de moderate și grave de COVID-19, ducând la o recuperare rapidă.

Profesorul Nadir Arber numește acest preparat un mare pas înainte. Substanța denumită EXO-CD24 a fost administrată la 30 de pacienți cu forme moderate sau grave. Toți s-au recuperat rapid, 29 dintre ei în doar cinci zile.

Medicamentul luptă contra „furtunii de citochine”, o suprareacție imunitară cu potențial letal la infecția cu coronavirus. Despre această reacție se crede că e responsabilă de cele mai multe morți asociate infecției cu SARS-CoV-2.

Cum funcționează

Noul medicament folosește „exosome” – niște mici săculeți ce transportă materia între celule – pentru a transporta o proteină numită CD24 spre plămâni. Profesorul Nadir Arber a cercetat zeci de ani această proteină.

„Proteina este localizată la suprafața celulelor și are un rol important și bine cunoscut în reglarea sistemului imunitar, a declarat cercetătorul Shiran Shapira, care lucrează în laboratorul lui Arber. Proteina ajută la calmarea sistemului imunitar și liniștește „furtuna”.

„Preparatul este inhalat o dată pe zi, timp de câteva minute, vreme de cinci zile”, a declarat Nadir Arber. „Apoi medicamentul este direcționat exact către „ochiul” furtunii – plămânii – unde, spre deosebire de alte preparate, care țin selectiv sub control o anumită citochină, sau care operează asupra mai multora, dar cu efecte secundare grave, EXO-CD24 este administrat local și are spectru larg de acțiune, fără efecte secundare”.

COVID-19. Medicament promițător. Urmează faza a doua a testelor

Acum medicamentul va trece la noua fază de testare, dar oficialii spitalului vorbesc deja despre o posibilă schimbare de paradigmă în tratamentul cazurilor serioase de COVID-19.

Directorul Centrului Medical Ichilov din Tel Aviv, Roni Gamzu, fost coordonator al campaniei anti-coronavirus, spune într-un studiu că medicamentul cel nou „este avansat și sofisticat și ar putea salva pacienții infectați cu coronavirus. Rezultatele primei faze de testare sunt excelente și ne dau toată încrederea în metoda cercetată de profesorul Arber de mulți ani”.

El a adăugat că este „mândru că de la Ichilov ar putea să apară remediul pentru teribila pandemie”, potrivit TimesofIsrael.