Evenimentul Zilei > International > Opt PRINȚESE, judecate în Belgia pentru „TRATAMENTE INUMANE” aplicate servitoarelor. Ce pedepse riscă
Opt PRINȚESE, judecate în Belgia pentru „TRATAMENTE INUMANE” aplicate servitoarelor. Ce pedepse riscă

Opt PRINȚESE, judecate în Belgia pentru „TRATAMENTE INUMANE” aplicate servitoarelor. Ce pedepse riscă

Opt prințese din Emiratele Arabe Unite sunt judecate în Belgia din cauza „tratamentele inumane” asupra servitorilor.

Shekha al-Nahyan  și cele șapte fiice ale sale sunt acuzate că au adus în țară ilegal, fără viză, angajate și apoi le-au lăsat fără hrană și fără paturi, unde să doarmă.

Cele opt prințese vor fi judecate, după ce au fost acuzate de trafic de persoane în Belgia și trament inuman față de acestea, scrie The Independent. 

Prințesa Sheikha al-Nahyan are șapte fiice și acestea vin, în mod regulat, în Belgia, aducând, astfel, cel puțin 20 de ervitoare, toate femei și toate aflate la dispoziția lor 24 de ore din 24. 

Una dintre femei a reușit sp fugă și a anunțat poliția, după ce a plecat de la hotelul de lux Conrad Hotel din Bruxelles, unde prințesele le înfometau pe femei, în 2008. Ea a susținut că toate acele angajate munceau din greu, fără să primească zile întregi hrană adecvată, nu aveau paturi să doarmă și nu aveau vize de intrare în țară, conform Deutsche Welle.

Poliția belgiană a lansat o anchetă și a descoperit că femeile trăiau în „condiții inumane”. Cele opt prințese sunt acum acuzate de încălcarea legislației muncii și trafic de persoane. Cazul va avea consecințe pe termen lung, mai ales că familia al-Nahyan este una dintre cele mai influente din Emiratele Arabe Unite
Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, membru al familiei regale din Abu Dhabi, este proprietarul clubului de fotbal Manchester City.

Conform presei germane, avocații familiei regale susțin că poliția a încălcat drepturile prințeselor, pentru că au făcut percheziții în camera de hotel și au urmat 9 ani de luptă în instanță

Patricia leCocq, purtătoare de cuvânt a organizației umanitare Myria, a declarat: „Angajatele nu erau plătite, lucrau zi și noapte și trebuia să doarmă pe podea. Prințesele țipau la ele și le abuzau încontinuu”. „Dacă tribunalul belgian decide că sunt suficiente dovezi pentru a fi aduse în fața instanței pentru trafic de persoane, se va crea un precedent, iar ele va trebui să plăteasc despăgubiri acelor femei și poate chiar vor fi condamnate la închisoare”, a spus ea. 

Totuși, chiar dacă prințesele vor fi condamnate, cazul fiind vechi de câțiva ani, sunt șanse ca verdictul să fie unul foarte blând”, a mai spus ea.