Evenimentul Zilei > Politica > Opoziția LOVEȘTE ÎN PLIN programul de guvernare: „Crimă cu premeditare”
Opoziția LOVEȘTE ÎN PLIN programul de guvernare: „Crimă cu premeditare”

Opoziția LOVEȘTE ÎN PLIN programul de guvernare: „Crimă cu premeditare”

Ludovic Orban, președintele Partidului Naţional Liberal (PNL), a precizat joi, la Braşov că modificarea programului de guvernare înseamnă „crimă cu premeditare împotriva dezvoltării economice, împotriva companiilor româneşti şi a oricărui om care munceşte", în România.

"Modificarea programului de guvernare înseamnă crimă cu premeditare împotriva dezvoltării economice, a companiilor româneşti şi a oricărui om care munceşte şi care câştigă un venit peste medie. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va băga în faliment, după părerea mea, mii şi zeci de mii de companii, va determina foarte multe companii care au sediul social în ţara noastră să şi-l mute în alte ţări. De asemenea, va împiedica foarte multe companii care doresc să investească în România, va împiedica dezvoltarea firmelor, va diminua capacitatea firmelor de a face faţă competiţiei. Într-un cuvânt, este o crimă cu premeditate împotriva companiilor româneşti şi împotriva dezvoltării economice", a declarat Orban.

Orban a mai apreciat că introducerea taxei de solidaritate, despre care nu există suficiente informații în programul de guvernare "pune cruce" cotei unice de impozitare, măsură care a avut efecte economice benefice pentru România.

"Vor fi penalizaţi cei care muncesc, cei care au rezultate în muncă, cei care înregistrează câştiguri peste medie şi ei vor fi supraimpozitaţi, adică le vor fi limitate câştigurile prin intermediul unei suprataxe care se introduce sub această mască de taxă de solidaritate. Sunt multe alte măsuri antieconomice care vor accelera declinul economiei româneşti şi care, după părerea mea, vor readuce criza în mod artificial în România", a mai spus preşedintele PNL, potrivit Agerpres.ro

Orban a mai precizat că PNL va avea grijă ca noul guvern să cadă cât mai repede.

"Vom face tot ce ne stă în putinţă ca, în cazul învestirii Guvernului, să-l ajutăm să pice cât mai repede. Este o catastrofă de Guvern, în opinia mea este cel mai prost Guvern care a existat de la Revoluţie până acum. Pe vremea lui Adrian Năstase, cred că dacă Tudose ar fi candidat la vreo poziţie în Guvern, nu s-ar fi calificat nici pentru poziţia de director de cabinet", a conchis Orban