Evenimentul Zilei > Politica > Opoziția îi întoarce mai devreme pe parlamentari din vacanță
Opoziția îi întoarce mai devreme pe parlamentari din vacanță

Opoziția îi întoarce mai devreme pe parlamentari din vacanță

Opoziția vrea să scurteze vacanța parlamentarilor. Raluca Turcan, prim-vicepreședinte PNL, a anunțat că a strâns 114 semnături pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului.

Temele sesiunii extraordinare sunt: respingerea Ordonanței privind unele măsuri, adoptată de Guvern la finalul anului trecut, care conține și taxa pe lăcomie, abrogarea Legii privind recursul compensatoriu și adoptarea Bugetului de stat și al asigurărilor sociale pe 2019.

Raluca Turcan a reluat, ieri, atacurile la adresa coaliției de guvernare. Ea a explicat că devalorizarea leului în raport cu euro a dus la sărăcirea populației, blocarea creditelor și alungarea investitorilor. Lidera liberală a făcut referire și la „crimele care au avut loc în ultima perioadă comise de deținuții eliberați în baza recursului compensatoriu”. Potrivit lui Turcan, neadoptarea Bugetului de stat a generat instabilitate în mediul economic și social.

PNL îi acuză pe Dragnea și Tăriceanu că nu au răspuns solicitării, făcute pe 17 ianuarie, de a convoca Parlamentul din cauza faptului că sunt plecați în vacanțe. „Domnii Dragnea și Tăriceanu, plecați în vacanțe, nu au răspuns solicitării PNL de a convoca Parlamentul în sesiune extraordinară. Dacă Dragnea a închis ușa avionului privat și a plecat în vacanță, este treaba lui. Însă Dragnea nu poate închide și ușile Parlamentului, ci este obligat, prin semnăturile Opoziției să deschidă lucrările Camerei Deputaților și să dezbată de urgență aceste legi”, a spus Raluca Turcan.

Semnăturile pentru convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului au fost strânse de PNL. USR, PMP și neafiliații din Pro România au aderat la inițiativa liberalilor. Potrivit legii, este necesar ca o treime din numărul deputaților să solicite convocarea unei sesiuni extraordinare pentru ca Parlamentul să se întrunească de urgență.