Evenimentul Zilei > Actualitate > Operațiunea de scoatere a epavei pline cu 14.000 de oi moarte de la Midia a eșuat
Operațiunea de scoatere a epavei pline cu 14.000 de oi moarte de la Midia a eșuat

Operațiunea de scoatere a epavei pline cu 14.000 de oi moarte de la Midia a eșuat

Manevra s-a oprit la doar două ore de la începerea lucrărilor, după ce cablurile de ridicare a navei au cedat din cauza greutăţii

Alin Vintilă, reprezentantul GSP Offshore, firma care se ocupă de ranfluarea navei, a declarat pentru presă că operaţiunea s-a oprit, după ce cablurile macaralei GSP Neptun au cedat. Lucrarea care a început la ora 07.50 dimineața s-a oprit după doar două ceasuri.

Motivul a fost că au cedat câteva spire ale cablurilor de ridicare. Cablurile au început să „înflorească” în zona superioară, unde sunt prinse în cârlig. Motivul fiind acela că greutatea navei este mai mare decât reieşea din calcule.

În acel moment s-a oprit întreaga operaţiune. „Urmează să se schimbe întreg sistemul de cabluri. Astfel încât să suporte o greutate mai mare, care, la această oră, nu se poate determina”, a declarat Vintilă.

Ridicarea navei era programată să se realizeze cu macaraua gigant de 1.800 de tone, adusă în Portul Midia. Iar pentru susţinere au fost sudate grinzi suplimentare de întărire a bordajului epavei.