Potrivit armatei israeliene, un militar israelian a fost ucis în noaptea de joi spre vineri în nordul Fâşiei Gaza. "Suntem pe cale să verificăm circumstanţele în care a fost ucis militarul şi le vom da publicităţii atunci când le vom cunoaşte", a declarat generalul Moti Almoz, un purtător de cuvânt al armatei, pentru postul militar israelian de radio.

"Israelul trebuie să înceteze operaţiunile sale (terestre) în Fâşia Gaza", a afirmat Abbas, citat de MENA în timp ce el făcea declaraţii în faţa unui grup de jurnalişti şi de intelectuali egipteni.

Abbas s-a întâlnit joi cu preşedintele egiptean Abdel Fattah el-Sisi.

"Această operaţiune va duce doar la mai multă vărsare de sânge şi va complica situaţia şi eforturile pentru încetarea agresiunii (israeliene)", a declarat preşedintele palestinian, citat vineri de agenţia oficială egipteană MENA.

Armata israeliană a lansat, în noaptea de joi spre vineri, o operaţiune terestră în Fâşia Gaza, după zece zile de raiduri aeriene soldate cu mai mulţi morţi, mişcarea islamistă Hamas avertizând că Israelul va "plăti un preţ greu" pentru această nouă escaladă.

Serviciile de urgenţă locale au anunţat că tirurile lansate de tancurile israeliene la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, s-au soldat deja cu moartea a cinci palestinieni, dintre care un bebeluş în vârstă de cinci luni.