Pe timpul desfășurării unei operațiuni de două săptămâni, supranumită „Operation Not Forgotten ”, U.S. Marshals Service a colaborat cu forțele de ordine locale și de stat pentru salvarea a 26 de copii și localizarea în siguranță a altor 13.

Potrivit anchetatorilor, copiii aveau vârste cuprinse între 3 și 17 ani.

Agenții federali au identificat 15 dintre copii ca fiind victime ale traficului sexual, informează FOX 5 Atlanta.

Un articol preluat și tradus de Tribuna Românească din Chicago.

„Și eu am copii. La fel ca mulți dintre voi. Aceștia nu sunt copiii mei și nici copiii voștri, dar de fapt sunt copiii noștri, ai tuturor, până la urmă”, a declarat Donald Washington, Directorul U.S. Marshals Service.

Localizarea copiilor dispăruți este o misiune relativ nouă pentru U.S. Marshals Service.

Legea Justiției pentru Victimele Traficului din 2015 le-a dat autoritatea să sprijine agențiile de ordine să recupereze copiii dispăruți. În 2016 au pus bazele Unității pentru Copiii Dispăruți.

„Suntem foarte buni în ceea ce facem. Am fost numiți vânători de oameni. Ei bine, nu mai suntem doar vânători de oameni”, a explicat Darby Kirby, inspectorul șef al unității. „Suntem implicați și în salvarea copiilor”.

Potrivit U.S. Marshals Service, în SUA există mai mult de 420.000 copiii dispăruți. Dintre aceștia, 91% sunt fugari despre care se crede că sunt în pericol.

„Există situații în care salvăm copii care nu vor să fie salvați, dar când înțelegem trecutul și contextul de unde provin, înțelegem că este un efort cu adevărat eroic”, sa spus Kirby.

„Nu vom înceta niciodată să vă căutăm. Acesta este mesajul nostru”, a spus Directorul Washington.

„Nu există nimic mai important în munca forțelor de ordine decât salvarea copiilor. Copiii noștri nu sunt de vânzare și nu vor fi niciodată uitați”.

În cadrul operațiunii „Not Forgotten”, oamenii legii au arestat nouă adulți, printre care Zachary Bailey, Stanson Causey, Trevontae Shareef și Kirk Water.

Stanson Causey a fost arestat sub acuzația de încălcare a probațiunii. Shareef se confruntă cu acuzații pentru interferența cu custodia și obstrucția voită a forțelor de ordine.

 

Foto: tribuna us