Evenimentul Zilei > Actualitate > OPERATĂ pe cord deschis, din GREŞEALĂ. Medici: Pacienta „a suportat bine operaţia” şi nu trebuie să plătească nimic
OPERATĂ pe cord deschis, din GREŞEALĂ. Medici: Pacienta „a suportat bine operaţia” şi nu trebuie să plătească nimic

OPERATĂ pe cord deschis, din GREŞEALĂ. Medici: Pacienta „a suportat bine operaţia” şi nu trebuie să plătească nimic

Medicii de la un spital privat din Africa de Sud au recunoscut că au operat din greşeală o pacientă la inimă. Motivul este unul stupefiant: s-a făcut o confuzie între numele bolnavilor.

Medicul şi spitalul şi-au prezentat scuze publice pentru greşeală, informează AFP, citată de Agerpres.

"O neînţelegere între doi specialişti a făcut să fie operat un pacient în locul altuia", a anunţat spitalul Mediclinic din Kimberley.

Potrivit cotidianului Beeld, Rita du Plessis, de 83 de ani, a fost dusă pe masa de operaţie pentru o intervenţie la inimă, deşi era internată pentru o infecţie a căilor respiratorii.

Medicul ei i-a greşit numele în cursul unei convorbiri telefonice cu doctorul chirurg şi şi-a dat seama de eroare abia după ce a început intervenţia chirurgicală.

"După ce au fost informaţi de incident de medicul pacientei, spitalul şi doctorii au avut discuţii constructive cu femeia şi cu familia ei", a declarat pentru AFP Denise Coetzee, purtător de cuvânt al clinicii.

Spitalul a anunţat că pacienta "a suportat bine operaţia" şi nu trebuie să plătească nimic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: