OPERAŢIUNEA LUNA REVINE. Mega-razie în Bucureşti. Aproape 700 de poliţişti pe străzi

OPERAŢIUNEA LUNA REVINE. Mega-razie în Bucureşti. Aproape 700 de poliţişti pe străzi

Razie de proporţii în Capitală. Aproape 700 de poliţişti din Bucureşti şi din cinci judeţe participă, în această noapte, la o acţiune de curăţire a străzilor şi a jocurilor de noroc de infractori. Acţiunea aminteşte de raziile de proporţii care au avut loc la începutul anilor 2000, sub denumirea generică "Operaţiunea Luna".

Peste 670 de poliţişti bucureşteni participă la această oră la o acţiune de amploare ce vizează prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în special a celor săvârşite în mediul stradal. În cadrul acţiunii, sunt verificate peste 80 de săli de jocuri de noroc. Totodată, numărul patrulelor s-a înmulţit iar numărul filtrelor rutiere formează adevărate baraje în cele mai cunoscute zone cu grad de risc din Capitală.  Acţiunea este coordonată de specialişti din cadrul Inspetoratului general al Poliţiei Române şi e sprijinită de Inspectoratele Judeţene de Poliţie Giurgiu, Dâmboviţa, Călăraşi, Prahova şi Ialomiţa, alături de Secţia de Poliţie Autostrăzi. Acţiunea poliţiştilor urmăreşte combaterea evaziunii fiscale şi a muncii la negru, verificarea respectării legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Au fost intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă sau care tulbură ordinea şi liniştea publică. De asemenea, acţiunea Poliţiei Capitalei are în vedere combaterea furturilor de şi din auto, a cerşetoriei, prostituţiei şi proxenetismului, precum şi identificarea persoanelor urmărite ori a celor ce încalcă regimul armelor şi muniţiilor. Brigada Rutieră Bucureşti acţionează pentru prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei rutiere. Se urmăreşte, cu precădere, combaterea activităţilor ilegale în domeniul taximetriei şi a cauzelor generatoare de accidente rutiere grave. La acţiune participă poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea fraudelor, specialişti în arme, explozivi şi substanţe toxice, poliţişti rutieri şi luptători SPIR ai Poliţiei Capitalei.

Ne puteți urmări și pe Google News