Evenimentul Zilei > Monden > Opera din Roma își redeschide porțile. Sala plină la primul concert dedicat lui Verdi
Opera din Roma își redeschide porțile. Sala plină la primul concert dedicat lui Verdi

Opera din Roma își redeschide porțile. Sala plină la primul concert dedicat lui Verdi

Opera din Roma își redeschide porțile după șase luni, cu un prim spectacol, un concert simfonic, dedicat operei lui Giuseppe Verdi.

Teatrul de Operă din Roma a fost închis vreme de șase luni din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus. Iar acum, amatorii de muzică s-au mobilizat rapid, astfel că cele 500 de bilete puse la vânzare au fost epuizate în doar 24 de ore.

„Este un semnal frumos pentru viitorul Teatrului”, a declarat superintendentul Teatrului de Operă din Roma, Carlo Fuortes.

Acesta a elogiat entuziasmul publicului care a răspuns pozitiv la inițiativa de a pune în vânzare bilete la un preț special de 10 euro. Inițiativa a fost foarte bine primită de spectatori care au epuizat biletele puse în vânzare într-un timp foarte scurt.

„În sfârşit vom putea redeschide publicului teatrul nostru cu un concert vesel dirijat de Michele Mariotti cu muzică de dans din unele din cele mai mari opere ale lui Verdi”, a asigurat Fuortes, care a subliniat că vor încerca să „transforme paralizia pandemiei în vitalitate”.

În primul spectacol, Orchestra Operei din Roma, sub conducerea maestrului Michele Mariotti, va interpreta un program dedicat în întregime lui Verdi. Acesta va fi compus din fragmente „dansabile” din operele „Macbeth”, „Don Carlos” şi „I vespri siciliani”, a informat conducerea teatrului într-un comunicat. Concertul, cu durata de o oră, va începe la 20:30 ora locală şi va fi transmis în direct de postul Rai Radio 3.

Scala din Milano reia activitatea în luna mai

Pe de altă parte, teatrul La Scala din Milano a anunţat că se va redeschide publicului în data de 11 mai cu un concert dirijat de Riccardo Muti.

Italia a început de lunea trecută, în contextul ameliorării datelor epidemiologice ale pandemiei, o redeschidere treptată a unor sectoare de activitate. Acestea erau închise de mai multe luni. Este vorba despre acele sectoare de activitate care au avut de suferit cel mai mult din cauza restricțiilor anti-COVID. Între acestea se numără și sectorul cultural, în condiţiile în care sălile de cinema, de spectacole și de teatru au fost închise încă din luna octombrie a anului trecut.