Evenimentul Zilei > Justitie > Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat condiționat din închisoarte
Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat condiționat din închisoarte

Omul de afaceri Ovidiu Tender, eliberat condiționat din închisoarte

Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat din penitenciarul Târgu Jiu, după ce a ispășit 4 ani și jumătate din condamnarea la 12 ani și șapte luni în dosarul Carom, în care, împreună cu omul de afaceri Marian Iancu, ar fi adus companiei un prejudiciu de 140 milioane de lei.

Soluția instanței: “În baza art. 587 Cod pr. pen. raportat la art. 59 Cod penal 1969, admite cererea şi propunerea de liberare condiţionată privind petentul condamnat Tender Ovidiu Lucian. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat Tender Ovidiu Lucian, aflat în executarea mandatului nr. 6329/2015 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală în baza sentinţei penale nr. 2858/2014. În baza art. 275 alin. 3 Cod pr. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”.  Decizia a fost pronunţată în şedinţă publică la data de 30.10.2019. Hotărârea instanței nu a fost contestată de procurori, motiv pentru care Ovidiu Tender a fost eliberat condiționat.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, “în perioada 2002-2004, Ovidiu Tender, Marian Alexandru, Cicilia Dumitrescu și Marin Badea, în calitate de asociați, administratori de fapt și, respectiv, de drept și directori sau angajați ai SC Tender SA Timișoara, SC VGB OIL SRL București, SC VGB Impex SRL București și SC CAROM SA, s-au asociat pentru a desfășura o intensă activitate infracțională în urma căreia SC CAROM SA a suferit un prejudiciu de aproximativ 1.434 miliarde lei vechi”.

Printre argumentele invocate în apărarea lui Ovidiu Tender au fost vârsta de peste 60 de ani şi comportamentul exemplar în spatele gratiilor, potrivit banatulazi.ro.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani, cu executare. Cei doi au fost acuzați că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei.  În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.