Evenimentul Zilei > Social > Om de știință de la Harvard cere lansarea unei misiuni pentru căutarea unui obiect construit de extratereștri în Oceanul Pacific
Om de știință de la Harvard cere lansarea unei misiuni pentru căutarea unui obiect construit de extratereștri în Oceanul Pacific

Om de știință de la Harvard cere lansarea unei misiuni pentru căutarea unui obiect construit de extratereștri în Oceanul Pacific

Un om de știință de top plănuiește o misiune pentru a găsi ceea ce el crede că este tehnologie extraterestră aflată pe fundul Oceanului Pacific. Controversatul astrofizician Avi Loeb crede că un obiect interstelar care s-a prăbușit pe Pământ în anul 2014 a fost o formă de navă spațială. Un nou raport confirmă că obiectul provenea dintr-un alt sistem stelar.

Astrofizicianul Avi Loeb este de părere că o tehnologie extraterestră s-ar fi putut prăbuși în Oceanul Pacific. Poziția sa a fost reiterată în circumstanțele în care un raport al Comandamentului Spațial al SUA (USSC) publicat recent a confirmat că obiectul provenea dintr-un alt sistem stelar.

Meteoritul din Oceanul Pacific ar fi putut fi construit de extratereștri

Agenția a concluzionat că proiectilul – care a străbătut cerul în largul coastei Insulei Manus, în Papua Noua Guinee – a fost un meteorit. Cu toate acestea, profesorul Avi Loeb nu este de acord cu această teorie. El a susținut săptămâna trecută că obiectul ar fi putut fi construit de extratereștri.

„Descoperirea unui meteorit interstelar anunță o nouă frontieră de cercetare”, a transmis astronomul de la Harvard într-un eseu pentru The Debrief. „Întrebarea fundamentală este dacă orice meteorit interstelar ar putea indica o compoziție care este fără echivoc de origine artificială. Și mai bine, poate că unele componente tehnologice ar supraviețui impactului”, a adăugat omul de știință.

Profesorul Avi Loeb a petrecut zeci de ani studiind astronomia și, mai recent, și-a îndreptat privirea spre posibilitatea ca viața să existe dincolo de Pământ.

Afirmațiile sale îndrăznețe ajung frecvent pe prima pagină a ziarelor și s-a confruntat cu critici din partea altor persoane din domeniul său de activitate în legătură cu teoriile sale extraterestre.

Profesorul Avi Loeb, primul care a identificat obiectul

Lucrând cu un student de la Harvard, profesorul Avi Loeb a fost de fapt astronomul care a identificat obiectul ca fiind interstelar în urmă cu câțiva ani. Cei doi au scris o lucrare despre acest lucru, dar au fost instruiți să nu o publice deoarece au folosit date guvernamentale clasificate pentru cercetarea lor.

După ce USSC a confirmat bănuiala lor pe 7 aprilie, profesorul Avi Loeb a solicitat o expediție pentru a găsi ceea ce a mai rămas din obiect. În eseul său, el a precizat că o misiune de recuperare ar putea fi realizată cu ajutorul unor magneți „scooping” pentru a explora regiunea de 10 kilometri pătrați din Oceanul Pacific unde se crede că a aterizat obiectul.

„Visul meu este să apăs niște butoane pe un echipament funcțional care a fost fabricat în afara Pământului”, a adăugat el.

Prolificul om de știință nu este străin de controverse

Profesorul Avi Loeb a produs cercetări provocatoare privind găurile negre, radiațiile spațiale, universul timpuriu și alte subiecte din domeniul său. În ultimul deceniu, atenția sa a fost antrenată pe un subiect mai controversat: posibilitatea ca Pământul să fi fost vizitat de extratereștrii.

Profesorul Avi Loeb a susținut în repetate rânduri că Oumuamua – un obiect interstelar care a trecut prin sistemul solar în 2017 – a fost tehnologie trimisă de extratereștri. Omul de știință și-a dublat comentariile puternic contestate – care i-au adus titluri de primă pagină în întreaga lume – într-o carte publicată anul trecut, potrivit nypost.com.

„Ce s-ar întâmpla dacă un om al cavernelor ar vedea un telefon mobil?”, a scris Avi Loeb. „El a văzut pietre toată viața lui și ar fi crezut că este doar o piatră strălucitoare”.

Profesorul a dat vina pe astronomii care au susținut că obiectul era o cometă, spunând că este ca și cum am lăsa „familiarul să definească ceea ce am putea descoperi”.

Mulți oameni de știință au respins afirmațiile sale extravagante, catalogându-le drept cavaliere și iresponsabile.

Profesorul Avi Loeb conduce Proiectul Galileo, care are ca scop crearea unei rețele de telescoape avansate care vor scana cerul în căutarea unor semne de viață extraterestră.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: