Evenimentul Zilei > Social > Un profesor de la Harvard susține că specia umană nu va mai trăi pe Terra
Un profesor de la Harvard susține că specia umană nu va mai trăi pe Terra

Un profesor de la Harvard susține că specia umană nu va mai trăi pe Terra

Avi Loeb, profesor la Universitatea Harvard, face presiuni pe autorități să investească mai mult în programele de cercetare a spațiului și a fenomenelor extraterestre. Profesorul consideră că viitorul speciei umane nu va fi pe Terra.

Astrofizicianul Avi Loeb, profesor la Universitatea Harvard, este de părere că Guvernul american ar trebui să acorde mai multe fonduri financiare pentru cercetarea vieții extraterestre. Astrofizicianul a atras atenția asupra faptului că mulți dintre oamenii de știință ridiculizează posibilitatea prezenței extratereștrilor.

Profesorul Avi Loeb a făcut mai multe presiuni pentru cercetarea dovezilor referitoare la existența OZN-urilor și a altor fenomene interstelare.  „Ar trebui să ne ghidăm după dovezi”, a spus astrofizicianul Avi Loeb.

Oamenii se complac într-o stare de indiferență

“În ceea ce privește OZN-urile, ar trebui să adunăm și să cercetăm mai multe date. Ar trebui să încadrăm fenomenele de acest tip în programul nostru de cercetare”, s-a exprimat astrofizicianul.

În loc ca oamenii să fie deschiși spre astfel de fenomene, mare parte a populației preferă să rămână în “zona de confort” a ignoranței, este de părere astrofizicianul. Avi Loed consideră că cercetarea fenomenelor și a obiectelor misterioase, precum OZN-urile, ar trebui să constituie o normalitate, ca “plimbatul pe plajă”.

“În mare parte a timpului, observi pietre sau scoici care reprezintă produse ale naturii, dar din când în când mai dai și de câte o sticlă de plastic, care îți arată că există civilizație”, a comentat profesorul de la Harvard.

Omul nu va mai trăi pe Terra

Profesorul Avi Loeb vrea reluarea programului Apollo, care a presupus o serie de zboruri spațiale pilotate, efectuate de Statele Unite ale Americii folosind astronava Apollo și racheta purtătoare Saturn 5, între anii 1961 și 1975. Proiectul a fost coordonat de NASA și a avut ca principal obiectiv „aselenizarea unui om și întoarcerea lui în siguranță pe Pământ până la sfârșitul decadei 1960-1970”, iar scopul a fost atins în iulie 1969.

Astrofizicianul face presiuni asupra autorităților pentru explorarea unor noi planete și a spațiului cosmic.

“Cred că viitorul speciei umane este în spațiu pentru că tot ce avem noi se află pe Pământ. Există riscul ca o catastrofă să distrugă tot ceea ce avem și, în acest context, ar trebui să ne gândim și la alte alternative”, s-a exprimat astrofizicianul Avi Loeb, conform earthmysterynews.com.