Evenimentul ZileiEconomieUn CELEBRU OM de AFACERI VINDE TOT. MOTIVUL INCREDIBIL pentru care a recurs la acest GEST. Ce se va întâmpla cu IMPERIUL media pe care l-a CONSTRUIT

Un CELEBRU OM de AFACERI VINDE TOT. MOTIVUL INCREDIBIL pentru care a recurs la acest GEST. Ce se va întâmpla cu IMPERIUL media pe care l-a CONSTRUIT

Un CELEBRU OM de AFACERI VINDE TOT. MOTIVUL INCREDIBIL pentru care a recurs la acest GEST. Ce se va întâmpla cu IMPERIUL media pe care l-a CONSTRUIT
Omul de afaceri care controlează Adevărul Holding, Prima TV și agenția de publicitate Graffiti BBDO, Cristian Burci, se află în negocieri pentru vânzarea tuturor business-urilor din zona de media și comunicare, cu o singură excepție.

Burci se află într-o situație delicată din cauza unui dosar penal, în urma căruia i-au fost puse popriri atât pe conturile sale cât şi pe ale soţiei. Prin urmare acesta încearcă să facă rost de bani prin vânzarea majorităţii afacerilor pe care le deţine în zona de media şi comunicare, au declarat, pentru Capital, surse din piaţa de profil. 

În dosarul constituit de DIICOT şi aflat pe rolul Tribunalului Olt, Burci este acuzat de devalizarea societăţii Romvag Caracal. Prejudiciul estimat în acest dosar este de aproximativ 20 de milioane de euro, în timp ce întreaga avere a lui Burci a fost estimată de top 300 Capital la circa 26-30 de milioane de euro, în anul 2017. 

Milionarul ar intenționa să păstreze un singur brand din domeniu, adică ziarul Click, cel mai vândut cotidian din România care, spun sursele citate, îi aduce în continuare profit.

În ceea ce privește restul publicaţiilor din grupul Adevărul Holding şi agenţia de publicitate pe care o controlează, acestea se află pe pierdere şi ar avea nevoie de infuzii de capital pentru a se suţine în continuare. Dat fiind faptul că Burci nu mai are acces la conturile proprii, finanţarea respectivelor entităţi a devenit greu de realizat. 

Pe de altă parte, aşa cum a scris Paginademedia, Burci a ajuns deja la un acord pentru vânzarea Prima TV, care ar urma să fie preluat de Clever Media, firma care deţine şi Look TV şi care a încheiat recent un parteneriat şi cu portalul financiar Profit.ro. 

Cei de la Clever Media nu au confirmat  încă această informaţie. 

Adevărul are datorii imense, BBDO pierde clienţi şi este „vânat” de concurenţă doar pentru franciză

Situaţia financiară a grupului Adevărul Holding, preluat de Burci când era deja în insolvenţă, este una delicată. Potrivit datelor disponibile la Ministerul Finanţelor, Adevărul Holding avea, în 2017, datorii de 385 de milioane de lei şi o cifră de afaceri de doar 48 de milioane de lei, la venituri de 92 de milioane de lei. 

 

 


Accesează: