Potrivit lui Toshiro Muto situația trebuie să fie rezolvată foarte repede iar coronavirusul trebuie eradicat până la inceperea Jocurilor Olimpice

„Suntem extrem de neliniştiţi, în sensul în care avansul epidemiei ar putea tempera interesul şi entuziasmul faţă de Jocuri”, a explicat Muto cu ocazia unei reuniuni a Comitetului Internaţional Paralimpic.

„Sper că virsul va putea fi eradicat cât mai rapid posibil. Planificăm să cooperăm cu Comitetul Internaţional Olimpic, Comitetul Internaţional Paralimpic, cu guvernul şi oraşul Tokyo, pentru a înfrunta această problemă”, a adăugat el.

După punerea în carantină a oraşului Wuhan şi a provinciei Hubei (centrul Chinei), epicentrul noului coronavirus, un număr tot mai mare de oraşe din estul Chinei, între care şi metropola economică Hangzhou, au impus restricţii de deplasare pentru locuitorii lor.

Cel puţin 490 de persoane atinse de noul coronavirus 2019-nCoV şi-au pierdut viaţa până în prezent în China continentală, majoritatea la Wuhan şi în provincia sa Hubei, conform unui bilanţ oficial dat publicităţii miercuri. Peste 24.000 de cazuri de contaminare au fost confirmate pe teritoriul chinez.

Aproximativ 200 de cazuri de contaminare au fost identificate în afara graniţelor Chinei, în 20 de ţări. Hong Kong-ul, teritoriul chinez semiautonom, a anunţat marţi primul său caz de deces.

În Japonia, cel puţin 10 persoane de pe un vas de croazieră sunt contaminate cu noul coronavirus, iar autorităţile japoneze au impus o perioadă de carantină de 14 zile pentru cei circa 3.700 de pasageri şi membri ai echipajului.

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor avea loc între 24 iulie şi 9 august 2020, fiind urmate de Jocurile Paralimpice, programate în perioada 25 august – 6 septembrie, potrivit agerpres.ro

Te-ar putea interesa și: