Evenimentul Zilei > International > Olandezul care l-a INSULTAT pe Erdogan va fi JUDECAT la HAGA. L-a comparat cu HITLER: Nu există nicio DIFERENŢĂ
Olandezul care l-a INSULTAT pe Erdogan va fi JUDECAT la HAGA. L-a comparat cu HITLER: Nu există nicio DIFERENŢĂ

Olandezul care l-a INSULTAT pe Erdogan va fi JUDECAT la HAGA. L-a comparat cu HITLER: Nu există nicio DIFERENŢĂ

Sittard, 64 de ani, se confruntă vineri cu tribunalul de la Haga pentru insultarea președintelui turc Erdogan. În 2016, omul a trimis numeroase e-mailuri ofensatoare către ambasada turcă din Haga, adresate președintelui Recep Tayyip Erdogan.

E-mailurile au avut titluri precum "Fuck Erdogan". Omul a comparat președintele turc cu Hitler și a trimis fotografii cu imagini ale lui Hitler și Erdogan și textul "Nu există nici o diferență". De asemenea, el a scris: "Erdogan, nenorocit de capră, ardeți în iad." a scris bărbatul mesajele sale.

Într-un al doilea e-mail el a scris: "Erdogan a luat întreaga lume ostatic, ideile sale sunt pernicioase. Cu mai mult de șaptezeci de ani în urmă, un dictator similar a făcut exact aceeași greșeală. Regret, dar poporul turc cu acest idiot, nu merită mai bine".

Olandezul se confruntă cu acuzații de insultă a unui șef de stat. Avocatul său a refuzat să comenteze, precizând: "Nu este în interesul clientului meu să răspundă în momentul de față".

Cazul va fi pus pe masa judecătorilor, mâine, la Haga, notează siteul olandez limburger.