Purtătorul de cuvânt al poliției, Thomas Aling, a declarat că nu s-au făcut încă arestări în urma capturii de săptămâna trecută.
"Suntem după ei", a adăugat domnul Aling, referindu-se la traficanții drogurilor confiscate, despre care a spus că sunt pentru export, eventual pentru Europa de Est.
"Traficanții nu au cum să intre pe piață cu o cantitate atât de mare în Țările de Jos", a mai declarat acesta.
Testele recente efectuate asupra apei de canalizare din țară au arătat că gradul de folosire al metamfetaminelor este relativ scăzut în orașele olandeze, în comparație cu cele din Statele Unite sau Australia, dar se află în creștere.
Poliția a descoperit drogurile în timp ce inspecta o clădire de birouri, ca urmare a unei investigații în curs, a declarat purtătorul de cuvânt al instituției.
Ofițerii de poliție au observat că etajul al doilea părea mai mic în interior decât în ​​exterior. După aceea, oamenii legii au descoperit o cameră secretă unde erau ascunse drogurile, împărțite în pachete cât o cărămidă și puse într-un număr mare de saci de cumpărături din plastic.
Ulterior, poliția a descoperit 17.500 de litri de substanțe chimice utilizate pentru spălarea cocainei sau pentru producerea de droguri sintetice, într-un depozit din orașul Utrecht.
În același imobil din Utrecht, poliția a găsit și pietre de mari dimensiuni, golite pe dinăuntru, despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor.
Narcoticele au fost distruse deja, conform poliției.