Ofițer din Poliție, reţinut pentru favorizarea grupării infracționale „Mîrza”

Ofițer din Poliție, reţinut pentru favorizarea grupării infracționale „Mîrza” DGA. Sursa foto: Facebook

Ofițer de poliție judiciară, reţinut pentru favorizarea grupării infracționale „Mîrza” din Onești. Mai exact, DGA a reținut patru persoane, trei fără calitate specială și un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. 

Ofițer de poliție judiciară, reţinut pentru favorizarea grupării infracționale „Mîrza” din Onești. Potrivit Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bacău, în data de 16 ianuarie, au fost puse în executare două dintre mandatele de percheziție domiciliară emise într-un dosar penal instrumentat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.

Ofițer de poliție judiciară, reţinut pentru favorizarea grupării infracționale „Mîrza”

Ofițerul de poliţie judiciară este cercetat pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual în ancheta care vizează membrii Grupării Mîrza, din Onești. În această cauză penală, instanța a dispus luarea măsurii arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile față de patru inculpați, inclusiv un ofițer de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.

Măsura preventivă a fost menținută de magistrații Tribunalului Bacău, care, prin încheierea de luni, 22 ianuarie, au respins contestațiile formulate de cei patru inculpați împotriva măsurii preventive.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine alb-negru cu 2 persoane

Ofițer de poliție judiciară, reţinut. Sursa foto: Facebook - DGA.

Membrii grupării au fost sprijiniți de acest polițist

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării au fost sprijiniți de polițist, care este acum reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

„Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că membrii grupării au fost sprijiniți de polițist, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de favorizarea făptuitorului și fals intelectual, constând în aceea că, în calitate de lucrător de poliție judiciară în cadrul IPJ Bacău, în exercitarea atribuțiilor de serviciu referitoare la instrumentarea mai multor dosare înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Onești, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a membrilor grupării „Mîrza“ și în vederea îngreunării cercetărilor penale, a falsificat probe rezultate din anchetă și a omis, cu intenție, să administreze probele necesare justei soluționări a cauzelor, omisiune care a avut drept consecință, în unele cazuri, împlinirea termenului de prescripție a răspunderii penale”, transmiste DGA.

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, maşină şi text care spune „GENERALA B YERENাA DGA PERSOANE TRIMISE ÎN JUDECATA”

Ofițer de poliție judiciară, reţinut. Sursa foto: Facebook - DGA.

S-au desfășurat percheziții la domiciliile inculpaților și în alte locații din municipiul Onești, având ca scop identificarea și ridicarea de probe. Aceste percheziții au fost autorizate de judecători din cadrul Judecătoriei Bacău, la solicitarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău.