Evenimentul Zilei > Justitie > Ofiţer de marină, falsificator de documente, prins în flagrant la Constanţa
Ofiţer de marină, falsificator de documente, prins în flagrant la Constanţa

Ofiţer de marină, falsificator de documente, prins în flagrant la Constanţa

Un constănţean de 32 de ani, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, secţia civilă, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa după ce a fost prins în flagrant de poliţiştii de frontieră, în timp ce preda unui investigator sub acoperire un document falsificat, făcut la comandă. Ulterior, la percheziţiile domiciliare, anchetatorii au descoperit o adevărată fabrică de falsificat acte şi sute de documente ilegale.

Petrişor Olteanu este suspectat că în perioada 2013 – 2015 a falsificat la el acasă şi în alte locaţii, documente oficiale, respectiv cărţi de identitate, paşapoarte, permise de conducere, documente auto constând în asigurare tip carte verde, certificate de înmatriculare, certificate de inspecţie tehnică şi tichete. Inculpatul primea sume de bani cuprinse între 150 euro pentru falsificarea unei cărţi de identitate şi 600 lei pentru falsificarea unui permis de conducere. Petrișor Olteanu a fost prins aseară, în flagrant, de poliţiştii de frontieră, în timp ce preda unui investigator sub acoperire o carte de identitate falsificată pe numele unei tinere şi primea suma de 600 lei pentru falsificarea altui document.

Îndrumaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, cu suportul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa, au efectuat cinci percheziţii domiciliare în Constanţa şi Ovidiu. Au fost descoperite, astfel, mai multe fotografii ale unor persoane, certificate de inspecţie tehnică, certificate de înmatriculare şi tichete de inspecţie tehnică periodică, cu însemnele autorităţilor din Bulgaria, paşapoarte cu valabilitatea expirată, aparatură informatică şi medii de stocare a datelor folosite la falsificarea documentelor oficiale, un laminator prin presare la cald şi la rece, o menghină metalică, hârtie cartonată pentru imprimarea documentelor falsificate, 70 grame aur în bijuterii, suma de 11.000 lei şi documente de cumpărare a unor bijuterii din aur de la diferite case de amanet.

Petrişor Olteanu a fost încătuşat, pe numele lui fiind emisă o ordonanţă de reţinere pe 24 de ore. Inculpatul va fi deferit, astăzi, Tribunalului Constanţa, cu propunerea de arestare pe 30 de zile pentru comiterii infracţiunilor continuate de fals material în înscrisuri oficiale.