Evenimentul Zilei > Social > Conducerea Netflix pregătește o măsură ce va afecta zeci de milioane de utilizatori
Conducerea Netflix pregătește o măsură ce va afecta zeci de milioane de utilizatori

Conducerea Netflix pregătește o măsură ce va afecta zeci de milioane de utilizatori

Netflix ar putea să restricționeze accesul unui tip de utilizatori. Decizia nu a fost încă luată și se fac teste în prezent.

Oficialii Netflix vor să ia o măsură care ar putea afecta zeci de milioane de utilizatori. Pe platforma de filme a început deja restricționarea conturilor ce sunt partajate între mai multe persoane. Încă se fac teste în această privință și deocamdată nu a fost luată nicio decizie.

În ultimele zile, mai mulți abonați la Netflix au primit un mesaj în care li se spunea: „Dacă nu locuiești cu proprietarul acestui cont, trebuie să ai propriul cont pentru a mai putea viziona”. După cum notează jurnaliștii britanici de la BBC.

Netflix pregătește o măsură care s-ar răsfrânge asupra multor utilizatori

În prezent, rețeaua permite crearea a maximum patru profiluri diferite pe același cont. Și asta în funcție de valoarea abonamentului ales de un utilizator. De pe fiecare dintre aceste profiluri se puteau conecta mai multe persoane, din mai multe locuri, dar nu simultan. „Testul este făcut cu scopul de a ne asigura că oamenii care folosesc acele conturi sunt autorizați să facă asta”. A explicat un purtător de cuvânt al Netflix pentru sursa citată.

Nu știu exact câți utilizatori au

„Deocamdată nu a fost luată o decizie cu privire la restricționarea conturilor pe întreaga platformă.” A mai precizat respectivul oficial al companiei. Testul cu pricina le permite utilizatorilor să verifice autorizarea printr-un cod trimis pe telefon sau prin email. De fapt, cei de la Netflix nu știu cu exactitate câți utilizatori au. Bineînțeles, numărul lor este mult mai mare decât al abonaților.

„Partajarea parolei între mai multe persoane e ceva cu care trebuie să ne obișnuim, pentru că sunt parole legitime, folosite de partenerul de viață, de copii, așa că nu e o linie clară, și ne merge bine așa cum e”. Declara în anul 2016 Reed Hastings, cofondator al platformei Netflix. În prezent, aproximativ 200 de milioane de abonați are Netflix în toată lumea.