Evenimentul Zilei > Social > Ofensiva împotriva primarului Emil Boc. Ce s-a întâmplat la Untold, cu aprobarea edilului
Ofensiva împotriva primarului Emil Boc. Ce s-a întâmplat la Untold, cu aprobarea edilului

Ofensiva împotriva primarului Emil Boc. Ce s-a întâmplat la Untold, cu aprobarea edilului

Valul patru, un tsunami în mijlocul căruia primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susținut desfășurarea Festivalului Untold. Medicul Alexandru Rafila l-a acuzat, marți seară, pe edil de iresponsabilitate, în contextul în care Cluj-Napoca ar urma să fie primul mare oraș din țară care va intra în carantină din cauza numărului mare de infectări. 

Primarul Emil Boc, criticat la sânge de Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a criticat organizarea Festivalului Untold în municipiul Cluj-Napoca, în plin val patru de pandemie. Prioritatea autorităților ar trebui să fie, în prezent, funcționarea școlilor cu prezență fizică a elevilor la cursuri, însă la Cluj, „domnul Boc este extrem de popular”, potrivit lui Alexandru Rafila.

Primul mare oraș din România care va intra în carantină va fi Cluj-Napoca, estimează reprezentantul României la OMS, care îl acuză pentru acest scenariu chiar pe primarul Emil Boc. „Eu am mai spus: putem fi populari sau impopulari. Cred că prioritatea trebuie să fie funcţionarea şcolilor faţă în faţă, dacă nu vrem să nenorocim această generaţie de copii de tot. Chestiunea asta, că e 6, că e nu ştiu ce … vreau să vă zic un lucru, că domnul Boc este extrem de popular la Cluj.

Domnul Boc, datorită faptului că a fost amfitrionul, susţinătorul şi promotorul acestui festival de la Cluj va fi şi cel care va ‘beneficia’ de primul mare oraş din România în carantină – acesta va fi Cluj-Napoca”, a declarat, marţi seara, la România TV Alexandru Rafila.

Ce măsuri au fost impuse la Festivalul Untold. Cum 

Zeci de mii de persoane au participat, în 2021, la Festivalul Untold. Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale s-au asigurat că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD.

Cei care nu au fost vaccinați, trecuți prin boală sau nu au prezentat un test PCR au avut posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara.

O situație neplăcută a tulburat organizatorii festivalului, însă, după ce autoritățile au descoperit o persoană care a vândut pe internet brăţări de triaj epidemiologic furate, pentru persoane testate negativ.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: