Evenimentul Zilei > Monden > Măsuri draconice impuse la festivalul UNTOLD. Ce trebuie sa facă participanții
Măsuri draconice impuse la festivalul UNTOLD. Ce trebuie sa facă participanții

Măsuri draconice impuse la festivalul UNTOLD. Ce trebuie sa facă participanții

Organizatorii UNTOLD au luat mai multe măsuri pentru desfășurarea evenimentului la care vor participa zeci de mii de persoane și care va începe peste două zile.

Festivalul UNTOLD va începe peste două zile, iar organizatorii au luat mai multe măsuri pentru buna desfășurare a evenimentului, în timpul pandemiei.

Peste 2.000 de angajați ai MAI vor lucra la UNTOLD

Peste 2.000 de angajați ai Ministerului Administrației și Internelor (Direcția Generală Management Operațional M.A.I, Jandarmeria Română, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția Română, Inspectoratul General pentru Emigrări, Agenția Națională Antidrog, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, U.P.U. Cluj-Napoca) și ai Poliției Locale se vor asigura că sunt respectate măsurile de siguranță în toate cele 4 zile și 4 nopți de festival, la cea de-a șasea ediție UNTOLD, se arată într-un comunicat de marți al organizatorilor.

Acestora li se vor adăuga și 700 de agenți de securitate privați. De asemenea, în zona desfășurării festivalului vor fi amplasate și un spital de campanie SMURD și 5 puncte de prim ajutor. Organizatorii festivalului, la care sunt așteptate zeci de mii de persoane, spun că evenimentul va fi unul dintre cele mai sigure din Europa.

Cei care nu sunt vaccinați, trecuți prin boală sau nu au test PCR au posibilitatea să se testeze (antigen rapid) prin parteneriatele încheiate cu 5 furnizori medicali însumând 28 centre de testare în 7 orașe din țară, precum Cluj-Napoca, Florești, Otopeni, București, Constanța, Arad și Timișoara.

Și minorii de peste 7 ani trec prin același triaj epidemiologic

O măsură suplimentară luată pentru siguranța participanților de către organizatorii UNTOLD este că minorii peste 7 ani vor parcurge același triaj epidemiologic, respectiv testare rapidă sau Certificatul Digital UE COVID-19.

În Cluj-Napoca sunt deschise, începând cu 07 septembrie, 14 centre de testare. Centrele și clinicile furnizorilor medicali autorizați sunt disponibile accesând AICI.

Costul unul test variază între 40 și 70 de lei, în funcție de centrul ales. Pentru 16 centre de testare din 6 orașe este disponibilă programarea online.

După testare, participanții vor primi la centrul unde s-au testat o brățară care atestă veridicitatea testului și rezultatul negativ.

Aceștia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, și actul de identitate pe toată durata evenimentului.

Acces exclusiv cu certificatul digital EU-COVID-19 sau cu testare

La festival se va putea intra doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen, transmit organizatorii. Toate certificatele vor fi scanate pentru a fi verificată veridicitatea lor, prin intermediul aplicației VACCIN.LIVE.

Fanii festivalului trebuie să vină cu actul de identitate și Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conțină:

fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România;
fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a și 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2;
fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.
Aplicația scanează codul QR al Certificatului Digital, verifică integritatea semnăturii digitale (care protejează certificatul împotriva falsificării) și afișează informațiile pe ecranul echipamentului de scanare.

Proceduri tehnice pentru acces la festival

Persoana care prezintă codul QR în vederea scanării este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conținute în acest cod. Datele nu sunt salvate pe dispozitivul de scanare.

Aplicația VACCIN.LIVE poate verifica Certificate Digitale Europene COVID-19 emise de către toate statele membre UE + Elveția, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, San Marino, Vatican, Macedonia de Nord, Ucraina și Turcia.

”Participanții sunt rugați să aibă pregătit Certificatul Digital European COVID-19 (care se poate descărca accesând portalul certificat-covid.gov.ro) în format electronic sau tipărit pe hârtie pentru a putea fi scanat la punctele de acces, împreună cu un act de identitate care să conțină cel puțin nume, prenume și data nașterii, pentru verificare.

De asemenea, în timpul show-urilor care vor avea loc în Sala Polivalentă, numărul participanților va fi scanat în timp real datorită tehnologiei pusă la dispoziție de Konica Minolta care va asigura monitorizarea evenimentului pe durata celor 4 zile, prin intermediul camerelor de supraveghere și soluțiilor software de analiză video avansată, împreună cu Metrici, brand românesc specializat în soluții software și aplicații bazate pe analiză video și Inteligență Artificială.

Pe toată durata festivalului, participanții vor fi informați asupra obligativității de a purta mască” au transmis organizatorii.

Reamintim că festivalul UNTOLD are loc în perioada 9-12 septembrie. Zilele de desfășurare a festivalului sunt probabil ultimele din această toamnă în care ar fi putut fi organizat, în condițiile în care la o rată de incidență COVID de peste 2 la mie în oraș se mai pot organiza evenimente în aer liber doar cu maximum 2.500 de participanți.

Astăzi, în Cluj-Napoca rata de infectare COVID este de 1,42 la mie, fiind în creștere, iar festivalul începe peste 2 zile.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: